Fikk bilder av sjelden falk

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stadig er det sjeldne gjester på besøk i Lofoten. Martin Eggen fra Norsk Ornitologisk Forening fikk nylig fotografert en lerkefalk ved Ramberg i Flakstad.

DEL

LeserbrevLerkefalken er uvanlig i Nord-Norge, og bare sett et fåtall ganger i Lofoten tidligere. Den lille falken er kjent for sin helt unike evne til å fange svaler og andre fugler, øyenstikkere og insekter i lufta. Altså er det snakk om en smidig og ekstra manøvreringsdyktig fugl. God flyveevne trenger lerkefalken, den legger kursen mot Afrika hver høst fra hekkeområder øst og sør for oss.

Men noen individer kan komme ut av kurs. Eggen oppdaget nylig en lerkefalk jagende over et jorde på Fredvang, men i løpet av sekunder var fuglen borte.

Når en slik sjelden fugl blir oppdaget må man se fuglen godt over noe tid, og gjerne ta bilder, for at registeringen skal bli godkjent i oversikten over sjeldne observasjoner. Dette registeret administreres av Norsk Ornitologisk Forening.

Foto:

Heldigvis for den ivrige fuglekikken ble lerkefalken funnet igjen to timer senere på et høydedrag ved Lysbøen ved Ramberg sentrum. Fuglen satt da og sov etter en strabasiøs jaktmorgen; og kanskje et godt måltid?

Å komme over sovende rovfugler på denne måten er uvanlig. Etter noen bilder ble den sjeldne gjesten forlatt, fortsatt sittende der den ble gjenfunnet. Med lekre bilder av en lekker fugl var morgenen reddet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? (OBS: Send nyhetstips og bilder til red@lofotposten.no)

Artikkeltags