Det var mange som ofret sporten på tv og heller tok turen til Sortvannet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbidragSøndag, 21. januar, arrangerte Gimsøy Jeger- og Fiskeforening skøyte- og isfisketur på Sortvannet. I nydelig vintervær tok mellom 60 og 70, store og små, turen til Sortvannet på Gimsøy. Det var i det hele tatt mange som ofret sporten på tv og heller tok turen ut i det flotte været. Og med sola som er kommet tilbake og gjør dagene både lengre og lysere var det vel ikke annet å vente. Isen var gått over og sjekket dagen i forveien. Selv om været har vært kaldt og stabilt en periode kan man jo aldri være for sikker. Men riktig nok. Isen var tykk og sikker. 35-40 cm slett fin is dekket hele vannet til glede for store og små som nå fikk testet ut både fiskelykken og skøyteferdighetene. Sistnevnte var kanskje litt rusten hos enkelte og for noen ble dette første gangen på skøyter. Men godt kledd og med hjelm på hodet var det rom for å teste ut ferdigheter og det tok ikke lang tid før teknikken var inne.

Av fiske ble det heller dårlig med fangst. Det var registrert napp, men ikke noe mer, selv om tålmodigheten hos noen var stor.

Like ved iskanten hadde foreningen satt opp bålpanne. Her var det fyrt godt i. Grilling av pølser og ellers hva folk hadde med seg. Bålkaffe var det selvfølgelig også, som det hører med til en slik tur. Dette var også en kjærkommen plass for å varme seg etter en tid ute på isen. Det går fort å få kyll i seg når man sitter å fisker, eller bare går over vannet. Kulden slår fort gjennom. Men generelt hørte man lite om slikt. Både små og store virket som de koste seg veldig. Det ble i det hele tatt en kjempeflott dag med mye aktivitet og morro!

Gimsøy Jeger- og Fiskeforening takker for laget og håper været holder slik at dette kan gjentas!

Tony Dahl

Leder i GJFF

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags