Feiret verdensdag med smil

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I anledning Verdensdagen for Downs syndrom, hadde alle brukerne av Aktivitetssenteret i Kabelvåg lyst til å gjøre noe ekstra for å markere denne og for å feire mangfoldet.

DEL

Innsendt Dagen blir i utgangspunktet markert for å støtte dem med diagnosen, opplyse og fremme informasjon om Downs syndrom.

Og her i Kabelvåg har vi flere med akkurat den diagnosen. I forskjellige aldre og med akkurat like stor variasjon i personlighet som alle andre mennesker rundt oss.
Dette er mennesker med massevis av ressurser, følelser og behov - også akkurat som alle andre vi har rundt oss.

Disse skjønne menneskene er med på å berike hverdagen vår, gjøre kontrastene større og ikke minst lærer de oss mye om det å leve i pakt med følelsene våre.

De viser hele spekteret av glede, entusiasme, sinne og sorg. Og vi har det så utrolig fint når vi er sammen. Her deles det ut så mange klemmer, gode ord og masse smil, at vi som jobber her føler oss privilegerte som får dele hverdagene med en så fin gjeng. Utfordringer har vi også her, som alle andre plasser - men med god tid, tålmodighet og litt smidighet, går det bra til slutt! Akkurat sånn som man bør prøve å takle utfordringer ellers i hverdagen. Man kan bli irriterte på hverandre, men gode venner klarer alltid å ordne opp igjen.

Dagen ble hos oss markert med å lage veggavis, spise frukt, gelegodter og drikke sprudlende brus!
Vi øvde på dansen som ble laget i anledning dagen, vi tok masse bilder, vi lo og vi koste oss sammen.


Vi snakket om at denne kampanjen går ut på å vise hva mennesker med Downs syndrom kan bidra med innenfor skole, arbeid, samfunn, miljø, politikk, sosialt, media og sport. Og at over hele verden holdes det arrangementer for å markere dagen.

Nå har vi lyst til å vise alle dere andre litt om vår hverdag og at vi også kan bidra til å gjøre verden til et bedre sted.

#rockesokk #toleranse #inkludere #annerledeserbra #annerledesergøy #mangfold #godtåværilag #forskjelligmenpasserbrailag

Send inn tekst og bilder «

Vi vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? (OBS: Send nyhetstips og bilder til red@lofotposten.no)

Artikkeltags