Adventskonsert og julebord - og mere spilling!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leserbidrag Søndag 3. desember holdt Kabelvåg Skolekorps sin mangeårige adventstradisjonen ved like, og inviterte til konsert på Arbeideren etter tenning av julegrana på torget. Korpset er i vekst og tretten av hele seksten aspiranter stilte seg opp og spilte sammen med de andre musikantene, og her dirigerte korpsets eldste, Isak Mellingsæther. I tillegg spilte han og de fem andre eldste i korpset solo på hver sine melodier.

Også drilltroppen er i vekst og både de eldste og de yngste ga publikum god julestemning med de flotte oppvisningene sine.

Fornøyd julebordgjeng

Fornøyd julebordgjeng Foto:

Med god hjelp fra voksne musikanter ble det en flott konsert og drilloppvisning, og det var nok mange stolte foreldre og besteforeldre i salen.

Dette er utrolig artig og inspirerende! Hvis den positive trenden fortsetter vil korpset sannsynligvis være i stand til å spille uten hjelp fra voksne om et par år, og ingenting vil være bedre enn det!

Mens de fleste andre korps har tatt juleferie nå, er det ikke ferie for skolemusikantene i Kabelvåg riktig ennå. Mandag 18. desember skal de spille til barneskolens årlige julekonsert i kirka, og på julaften skal de fortsette tradisjonen og spille til en nesten fullsatt Lofotkatedral under gudstjenesten, og etterpå i kirketårnet. Gamle skolemusikanter kommer hjem på juleferie og spiller med. Dette er en utrolig hyggelig og stemningsfull tradisjon.

De flotte jentene og guttene ble belønnet med et velfortjent julebord på tirsdag, og det var en glad og festpyntet gjeng som ankom Arbeideren. Styret til korpset er strålende fornøyd med utviklingen i korpset, og uttrykker stor glede over veksten i rekkene.

Konklusjon: KORPS ER GØY!

Hilde Lied Thom

Send inn tekst og bilder «

Vi vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? (OBS: Send nyhetstips og bilder til red@lofotposten.no)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken