Elevene i 5.trinn mener Ramberg Skole er en god plass å være for å lære

TRIVES:Jørgen Leonore og Lukas trives på Ramberg skole

TRIVES:Jørgen Leonore og Lukas trives på Ramberg skole

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Elevene i 5.trinn ved Ramberg skole mener skolen er en god plass å være for å lære.

DEL

Hei, her kommer noen ord fra 5.trinn ved Ramberg Skole. I det siste har det vært skrevet mye negativt om skolen vår, noe som har vært nødvendig etter oppdagelser av både muggsopp og store vannlekkasjer. Vi vil nå ha fokus på noe som vi synes er veldig bra med skolen vår. Det er viktig å tenke på noe positivt også.

Vi både synes, og av resultat fra elevundersøkelser kan vi se at elevene ved Ramberg skole har det bra. Sammenlikner vi oss med andre skoler så ser vi fra elevundersøkelsen at elevene her scorer høyere på de fleste områder blant annet når det gjelder trivsel.

Fysiske og morsomme aktiviteter

Vi er heldige som får gjøre mange fysiske aktiviteter i skolehverdagen i tillegg til i kroppsøvingsfaget. Vi har stedsbasert undervisning med undersøkelser i naturen, vi plukker søppel ute i nærområdene og vi resirkulerer blant annet metallbokser. Vi lærer bedre i praksis enn i teorien når det gjelder miljøet. Flere av familiene er blitt flinkere til å gjenvinne og sortere søppel etter opplegget som vi hadde i høst.  Skiturer og fjellturer i nærområdet er viktig og hyggelig for å bli kjent, og for å bli glad i nærområdet. Når vi er på turer får vi vist andre sider av oss enn når vi sitter i klasserommet. Det styrker både trivsel og samhold. I matematikktimene tar læreren vår likeså godt og øver på for eksempel multiplikasjonstabellen med oss i form for ulike leker, trappetrim og gangestafetter med mere.  Å hoppe på tallinja istedenfor å bare gjøre i matteboka. Ut å registrere ting til statistikk-oppgaver. Når vi nå har om «Hellas i antikken» så skal vi avslutte med våre egne olympiske leker, ute. Fysisk aktivitet er bra både for den mentale helsa og for trimmen sin del.

Det gode miljøet som vi har på skolen er nok også takket være aktivitetsdager på tvers av trinnene, fellesbespisninger, bli kjent tur i starten av hvert skoleår, årlige juleforestillinger, overnattinger, MOT-aktiviteter med mere.

God undervisning

Vi mener at vi har god undervisning med kompetente lærere. Lærerne ved skolen er kvalifiserte lærere og noen tar også etterutdanning for tiden for å møte de nye kravene til lærerne, som kommer i 2025. Lærerne er flinke til å bruke ulike læringsstrategier for at vi skal ha variasjon, utfordring og for at vi skal lære best mulig.

Lærerne er snille, tålmodige og de er flinke til å hjelpe hver enkelt. Lærerne aksepterer at vi er ulik og behandler oss med respekt.

Tufteparken, banen og friminutt

I høst fikk vi «Tuftepark», som et folkehelsetiltak gjennom folkehelsekoordinator Guri Windstad.  Der er det populært å klatre og leke for elevene i alle aldre. På fotballbanen er det plass til alle som både vil leke og for de som vi spille fotball. Vi spiller ofte fotball sammen med elever fra de andre trinnene. Det er både lærerikt og morsomt og gir også en trygghet i det å leke sammen på tvers av alder. Vi blir flinkere til å ta vare på hverandre når vi også er sammen i friminuttene.

Svært få kjeder seg i friminuttene. Elevene er flinke til å få med de som står alene, og det viser jo at de har omsorg for hverandre.

Elevene i 5.trinn har også intervjuet noen elever fra alle de ulike trinnene og svarene på hva de synes som er bra med skolen er gjengs at «De har venner på skolen, lærer mye, klassen er artig og at lærerne er snille». På spørsmål om hva de ikke synes er like bra er at det er lekkasjer fra taket, at noen av klasserommene er stengt på grunn av sopp og at det er dårlig luft i noen av klasserommene.

Med dette skrivet vil vi i 5.trinn ønske alle sammen en god vinterferie i tillegg til å vise omverdenen at på tross av et dårlig skolebygg så har vi det bra ved skolen.

Hilsen

5.trinn ved Ramberg Skole

Send inn tekst og bilder «

Vi vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? (OBS: Send nyhetstips og bilder til red@lofotposten.no)

Artikkeltags