Gå til sidens hovedinnhold

- Vil bidra til vannglede

Artikkelen er over 3 år gammel
Leserbidrag

“Jeg sender mail vedr. oppslag om instruktør/ assistentjobb i SIL Svømming. I dag jobber jeg som svømmeinstruktør for barn, og sitter i styret for Norges Livredningsselskap, Oslo og Bærum krets”.


SIL Svømming var ikke tunge å be da henvendelsen kom fra Synne Brustad før jul. 31-åringen flyttet til Lofoten i januar, og håper å kunne fortsette arbeidet med svømming på fritida.

Svømming viktig for helse og sikkerhet

- Jeg har flyttet til Henningsvær med min samboer, og skal jobbe som arkitekt i Svolvær, sier Brustad på bryggekanten utenfor sitt nye kontor over Bacalao.

- Svømming har alltid vært en stor del av livet mitt, mitt naturlige "go to" for trening og avkobling. Det er en fin opplevelse å være i vann, sier Brustad, som ser viktigheten av å være trygg i vann både for velvære og sikkerhet. - Særlig i et land med så mye kystlinje.

Vyer og visjoner

- I mine verv som instruktør og styremedlem i Norges Livredningsselskap i Oslo og Bærum har det vært veldig hyggelig å komme ut og være aktiv, og møte inspirerte mennesker som driver med svømmeopplæring, sier Brustad. Hun har først og fremst jobbet med barn, og ønsker å fortsette med dette. Samtidig har Brustad noen vyer og visjoner for SIL Svømming, som nå teller rundt 50 svømmere med stort og smått.

- Jeg håper å kunne bidra med energi og entusiasme, og bidra til å løfte SIL Svømming enda litt videre med det gode grunnlaget som er lagt. - Det er ikke så nøye om du holder armen slik eller sånn, men at du kan holde deg flytende. Du skal vite hvordan du skal reagere i vannet i ulike situasjoner, sier Brustad. Hun er spesielt interessert i livredning og håper dette kan bli en naturlig del av svømmeopplæringen i SIL, også for de minste.

Brustad er heller ikke fremmed for tanken om å starte svømmekurs for voksne og andre med ønske om å mestre og glede seg over aktivitet i vann. - Vi får kurse oss og drodle litt sammen, og se om vi kan få til et samarbeid med kommunen, smiler Brustad.

Kommentarer til denne saken