Litt før klokken 22.00 søndag kveld satte Hovedredningssentralen i gang en leteaksjon på yttersia av Lofotodden.
- Kystradioen fikk en melding fra en sjark som var i problemer og holdt på å gå ned etter å ha gått på et skjær.  Mannen som var alene om bord skal ha fått satt ut lettbåten. Ut fra meldingen skal sjarken ha befunnet seg på Yttersia av Lofotodden, men posisjonsbeskrivelsen er noe  usikker. Vi har en redningsskøyte ute, Sea Kingèn er i omådet, kystvakten er varslet, et lasteskip og  bilferga "Landegode" er og leter i området, sier vakthavende redningsleder Tore Hongset ved HRS til Lofotposten ved midnatt.

Feil posisjon

Det skulle vise seg at posisjonen var feil
- Etter litt rekognoseringog ved hjelp av mobilsporing fikk vi en posisjon på Innersia ved Sakrisøy i Moskenes. Det er langt unna det området vi lette i, men vi sendte Sea kingèn til posisjonen. De fant mannen og plukket han opp. Om han var i sjarken eller lettbåten har vi foreløpig ikke fått beskjed om. Han var kald, men ellers i fin form. Han blir fløyet til sykehuset for sjekk, sier Hongset til Lofotposten rundt klokken halv to natt til mandag.

Hongset forteller at sjarken skal ha gått på et skjær, men omstendighetene ellers er han ikke kjent med.
- Vi takker alle som har bidratt i aksjonen, sier Hongset,

Mobiltelefonen som berget han

Mandag morgen kan vakthavende redningsleder Thomas Ringen ved HRS fortelle at mannen lå i sjøen da helikopteret fant han.
- Han lå i sjøen. Han hadde ikke på seg overlevningsdrakt, men en arbeidsdress med flyteelementer i, sier Ringen til Lofotposten litt over klokken syv mandag morgen..

Ringen er klar på at det at de klarte å spore mobiltelefonen var avgjørende.
- Da han sendte nødmeldingen var det hektisk, men over radioen klarte han å si navnet sitt. Det var avgjørende for at detgik så godt. Det gjorde at vi klarte å finne mobiltelefonnummeret hans og sporet han opp gjennom mobilsporing. Han må ha hatt en mobiltelefon som var vanntett siden den virket selv om han lå i sjøen. Det var nok mobiltelefonen som berget han, slår Ringen fast.

Sjarken skal være hjemmehørende i Lofoten.