Mannen ble ifølge politioverbetjent Lars Okkenhaug ved Svolvær politistasjon, funnet tirsdag formiddag av mannskaper som inspiserte rørgaten ned fra Store Nøkkvann til Kongsmarka kraftstasjon rett øst for Store Kongsvann.

 

Funnsted undersøkt

Politiet rykket straks ut til området, og har gjort de åstedsgranskinger som trengs. Deretter ble avdøde tatt ned og gjort klar for transport til rettsmedisinsk undersøkelse i Tromsø, der dødsårsak ved obduksjon og sikker identitet skal fastslås.

Savnede?

– Den eneste som er savnet i området er Tore Rekkebo fra Svolvær. Er det han som nå er funnet?

– Det kan vi ikke si ennå før sikker identitet er fastslått, men vi har for ordens skyld varslet både hans livsledsager i Svolvær og familie ellers i Trøndelag om funnet, sier Okkenhaug.

 

Rekkebos klær?

– Men det er på det rene at den avdøde som ble funnet i Kongsmarka hadde blå Stormberg jakke på seg og dongeribukser?

– Ja, det er riktig, men vi kan ikke fastslå identitet før det er gjort av Rettsmedisinsk institutt ved UNN i Tromsø, sier Okkenhaug, som legger til at personen bærer preg av å ha ligget i terrenget en stund.

Identitet

Da 61 år gamle Tore Rekkebo fra Svolvær ble meldt savnet den 25. juni i år, opplyste politiet at han er omtrent 180 cm høy og kraftig bygd. Han har grått hår og skjegg, og han var iført blå Stormberg-jakke og dongeribukser da han gikk ut på tur i Kongsmarka-området en torsdag formiddagen i juni.

Politiet kan ikke bekrefte eller avkrefte om de to mobiltelefonene som den savnede Tore Rekkebo hadde med seg da han ble borte, er funnet på den avdøde mannen.

Funnstedet

 

Funnstedet der den avdøde lå i terrenget, er altså oppe i Kongstinden øst av Store Kongsvatn, der tunnelen fra Store Nøkkvann kommer ut, og rørgaten ned til Kongsmarka kraftstasjon starter.

Da letingen pågikk med store mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret og frivillige, samt med helikopter og med forsvarets fly, ble mange av søkene gjort i området ved Tjeldbergtinden, Nedre Kongsvatn og Ørnhaugen på vestsiden av Svolvær. Dette området er nærmere byen enn funnstedet.

 

Siste kontakt noen hadde med Tore Rekkebo var på formiddagen den 25. juni i år. Svake mobilsignaler fra hans ene mobil ble registrert, men man klarte ikke å lokalisere den.