-Det var utrolig stort å gå ut på banen med det norske flagget på brystet

STOLT: Moa med nummer 16 på brystet forteller at det var et stort øyeblikk å gå ut på banen med det norske flagget på brystet.  Foto: MARIUS BØE, NORGES FOTBALLFORBUND

STOLT: Moa med nummer 16 på brystet forteller at det var et stort øyeblikk å gå ut på banen med det norske flagget på brystet. Foto: MARIUS BØE, NORGES FOTBALLFORBUND

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I forrige uke deltok det norske G16 landslaget i fotball i Aegan -cup i Tyrkia. Der møtte de Ukraina, Tsjekkia og vertsnasjonen.

Med i troppen til landslagssjef Erland Johnsen var Mohammed Mohammedi fra Leknes FK. Moa, som han kalles, fikk ikke spile da Norge spilte 1–1 mot Tsjekkia, men da Norge møtte Tyrkia spilte Moa hele kampen.

LES OGSÅ: MOA OG NORGE TAPTE

Han legger ikke skjul på at det var en stolt, men nervøs gutt som gikk på banen.

-Det var masse folk på tribunen og jeg viste det var speidere på tribunen. Jeg prøvde å ikke tenke på det, men klarte det ikke og det gikk mange tanker gjennom hodet mitt. Jeg var utrolig nervøs da vi gikk ut på banen, men også veldig stolt over å ha det norske flagget på brystet sier Moa som kom hjem mandag morgen.

-Det var stort å debutere på det norske landslaget, veldig stort, legger han stille til.

Kampen endte med 2–1 seier til Tyrkia.

-Selv om vi tapte så var treneren fornøyd med hvordan vi gjennomførte kampen. Tyrkia var gode og de vant også turneringen. Personlig var jeg god defensiv, men kunne vært bedre offensivt, sier Moa som spilte midtstopper og hadde fått trøye nummer 16.

Han forteller at han var forberedt på at det var et høyt nivå, men ikke at nivået skulle være så høyt.

-Jeg har vært på flere landsdelssamlinger og var innstilt på at nivået ville være høyere nå, men at det skulle være så høyt hadde jeg ikke trodd. Alt gikk fortere, gutta var sterkere, rett og slett et høyt nivå. For meg var det kjempegod læring. Jeg hadde noe flotte og lærerike dager sammen med de andre gutta. Da vi dro fikk jeg beskjed om å jobbe mer med det offensive spillet mitt og det skal jeg, sier 16-åringen.

LES OGSÅ: MOA TATT UT PÅ LANDSLAGET

 Da Lofotposten intervjuet han da han ble tatt ut innrømmet han at han ikke kunne nasjonalsangen, men at han skulle øve på den.

-Den satt som et skudd, flirer Moa.

Allerede om tre uker skal G16-landslaget i aksjon igjen. Da er England, Italia og Tsjekkia motstandere på St. Georges Park i England, men da tror ikke Moa at han er med. -Signalene gikk ut på at de ville prøve fem nye spillere og jeg tror ikke jeg er med, men det hadde vært gøy, avslutter den talentfulle midtstopperen fra Leknes.

Han fylte 16 år under landslagsoppholdet.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags