Gå til sidens hovedinnhold

Lias får opprette satelittmottak for campingvogner

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkesmannen har gitt Lias Bilopphuggeri tillatelse til å opprette et satelittmottak for kasserte campingvogner ved LAS sitt anlegg i Haugen.

Fra 1.1.2018 ble det innført vrakpant ved innlevering av gamle campingvogner. Vrakpanten er på 3000 kroner.

LIAS bilopphuggeri på Leknes er Lofotens eneste offentlige godkjente biloppsamlingsplass. De tar imot personbiler, bobiler, mopeder, motorsykler og snøscootere, men ikke campingvogner. I april søkte de og Lofoten Avfallsselskap fylkesmannen i Nordland om å få opprette et såkalt satellittmottak hos LAS i Haugen.

– Grunnen til at vi ikke tar imot campingvogner er at vi ikke har plass. Sanering av en campingvogn krever mye sortering, og derfor takket vi nei til å ta imot campingvogner. I tillegg har pågangen av biler økt betraktelig i år, og vi har ikke kapasitet, sa daglig leder Yngve Jenssen ved LIAS bilopphuggeri da Lofotposten omtalte søknaden.

Han fortalte at LAS har tatt imot campingvognene, men at LAS har opplegget for sanering, men ikke for utskriving av vrakmeldinger.

– Vi ønsker nå et samarbeid der campingvognene vil inspiseres ved ankomst, miljøsaneres og demonteres av LAS sitt personale. Vi vil stå for papirarbeid og utskrivning av vrakmeldinger. Vi synes det er viktig at det finnes et mottak for campingvogner i Lofoten, og vi håper vi får tillatelse til dette samarbeidet, sa Jenssen.

Nå har Fylkesmannen svart på søknaden.

– Lias bilopphuggeri får tillatelse til å opprette et satellittmottak for sanering av campingvogner på Lofoten Avfallsselskap AS sitt anlegg i Haugen. Tillatelsen gjelder fra oktober 2019, heter det i brevet fra fylkesmannen. I brevet beklager fylkesmannen at saksbehandlingen har tatt lang tid.

Kommentarer til denne saken