– Vi sitter akkurat nå i stabsmøte og her er det strålende stemning. Like bra som det har vært på de mange arenaene LINK har benyttet i år, sier Richard Sandnes.

Denne helga avsluttes LINK med 10 konserter.

– Vi har flere utsolgte hus og kirker. De som ikke har sikret seg billett til konserten i Valberg kirke fredag, bør unngå å gjøre lang bomtur, sier Sandnes.

Også matineen på Kaviarfabrikken fredag var utsolgt på forhånd. Det samme er den ekstra frokostkonserten på Lystøperiet lørdag morgen. Her vard et noen få billetter igjen fredag formiddag.

– Vi har ledige plasser i de største kirkene. Buksnes kirke har vi aldri klart å fylle helt opp, og med om lag 1200 plasser Lofotkatedralen har vi også god plass i denne kirken. Det skal vel også noe ekstra til om vi klarer å fylle opp Trollfjorden med båter til konserten lørdag kveld, sier Sandnes.

De årene LINK har vært arrangert har turistene utgjort den stor andel av tilhørerne.

– Vi har en bra oversikt hvordan de besøkende fordeler seg. Vår oversikt viser at en femdel eller 20 prosent av publikum er utlendinger. Også det lokale publikum er flink å benytte tilbudet og utgjør om lag en fjerde del av de besøkende. Men totalt er det altså 75 prosent tilreisende som besøker LINK-konsertene, sier Sandnes.

Disse konsertene gjenstår:

Fredag 10. juli

Møte mellom kunstmusikk og folkemusikk i Logen i Henningsvær.

Bartok, Kvandal og Ades i Kaviarfabrikken

Konsertintroduksjon på Lofoten Folkehøgskole.

Beethoven, Grieg og Faure i Lofotkatedralen.

Ibsen og Beethoven med Bjørn Sundquist i Valberg kirke.

Lørdag 11. juli

Frokostkonsert på Lysstøperiet

Schumann og Bach i Lofotkatedralen.

Trollfjordkonserten

Søndag 12. juli

Overbevisningens kunst på kafe Sans og Samling

Finale i Buksnes kirke