Det ble en storslagen time innerst i Trollfjorden lørdag kveld. Værgudene spilte med og forbarmet både konsertarrangør, musikere og publikum med en behagelig temperatur og blålig himmel. Båter i alle størrelser var å se.

LES OGSÅ: TROLLFJORDEN KLAR TIL KONSERT

Strykerne som gjester Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest dannet Trollfjorden Filharmoniske Orkester for anledningen. Edvard Griegs «Våren» fløt nydelig utover vannet etter at stemningen var satt med en reinlender av Per Bolstad. Terje Brun var hentet inn på trekkspill for anledningen.  Marianne Beate Kielland sang «Ved Rondane» og «Sommernatt ved fjorden» og publikum så ut til å kose seg stort. Bjørn Sundquist leste slagscenen fra «Den siste viking», og ordene fra Johan Bojer ljomet rundt i hele fjorden. Nils Mortensen spilte «Kjempeviseslåtten» og Nils Økland dro til med «Fanitullen». Sjelden har vel omgivelsene passet så godt til den dramatiske musikken. Mot slutten av konserten kom den gode lørdagsstemningen med mer musikk av Per Bolstad, og det ble observert dansende par på de litt større båtene.

Kan gjentas

Festivalleder Knut Kirkesæther var strålende fornøyd etter at det hele var avviklet. Publikumstallene var ikke klare søndag formiddag, men Kirkesæther anslo at opp mot 150 båter og et sted mellom 1000 og 1500 mennesker var tilstede. Han er ikke fremmed for tanken på å gjenta dette ved senere festivaler

Folkesjela

Sent lørdag kveld snakket Lofotposten med to av de som hadde opplevd konserten fra sjøen. Rosemary og Allan Lonsdale hadde reist helt fra Perth i Australia for å komme på kammermusikkfestival i Lofoten. De var overmåte begeistret.
- Det var som om vi kom inn i sjela til Norge og dets folk. Måten båtene fløt sammen på, det var som om vi ble en eneste stor flåte som satt og lyttet til den fantastiske musikken, sa en engasjert Allan.

Les også: Slik fraktes en hel konsert til Trollfjorden

Les også: Fryder seg over Lofoten

Les også: LINK går inn i finalen med flere utsolgte konserter