HENNINGSVÆR: Hun kom bortover kaia ved Altona Brygge fredag i det strålende været, tok en kopp kaffe med naboene og håpet hun ikke hadde forstyrret oss med sine seine øvingstimer.
 For oss  som er naboer, er det en sann glede å ha en høyt respektert og beundret musiker i bua ved siden av.
 Vi har nydt vakre sarte toner som har strømmet ut fra hennes rorbu. Hun og hennes fiolin har skapt  en trolsk stemning langs kaikanten og over sundet.
 
Nydelige Henningsvær
 - Det er en fantastisk opplevelse å bo her i Lofoten en hel uke. Og Henningsvær må være perlen i øyriket. Det syder av folk, stemning og glade turister. Og været er jo praktfullt, sier hun og beundrer den vakre utsikten og båtlivet i sundet.
 Under sitt ukelange LINK-opphold har hun stadig vært på farten.   
- Vi har spilt konserter hver eneste kveld siden åpningen i Lofoten Kulturhus mandag 6. juli, forteller fiolinisten.
Fredag kveld, da vi snakket med henne, skulle hun spille til et stort publikum under aftenkonsert i Lofotkatedralen.
 
LINK for andre gang
  Men hun har vært i Lofoten som musiker også tidligere. Det var under LINK-arrangementet for to år siden.
- Da spilte jeg kun under èn konsert. Nå får vi ta del i hele denne store ukelange musikkfesten.
 Det er som et eventyr. Vi har sett det beste og det meste av hva Lofoten kan by på. Har spilt i Svolvær, Kabelvåg, Borge, i Henningsvær, Buksnes, Valberg, Gimsøy, Borg og Stamsund.  Nå gleder jeg meg svært til å spille under den store konserten, den som skiller seg mest ut under årets LINK, nemlig den store utendørs konserten i Trollfjorden i morgen, smiler hun.
 Her stiller mellom 15 og 20 musikere. Det blir en enorm opplevelse å få være med på, sier Erika Geldsetzer i Faurè Quartett.

LES OGSÅ: FLERE UTSOLGTE KONSERTER