Daglig leder Knut Kirkesæther er hoppende glad for den nye treårsavtalen. Fondet har støttet festivalen helt siden 2011.

- Dette bidrar til at vi kan planlegge på lengre sikt, noe som er livsviktig for oss. Avtalene med Kavlifondet har også dette året bidratt til et program på svært høyt nivå. Vi har for eksempel aldri hatt Arve Tellefsen og Leif Ove Andsnes i samme program slik vi har denne sommeren, sier han i ei pressemelding.

– Festivalen i Lofoten holder et svært høyt nivå på sine konserter. Vårt bidrag har det formål å gjøre kammermusikken tilgjengelig for flest mulig gjennom foredrag og konsertintroduksjoner, uttaler daglig leder i Kavlifondet, Inger Elise Iversen, i samme pressemelding.

– Og i denne sammenhengen var det gledelig for oss å kunne fullfinansiere bestillingen av Ketil Bjørnstads «Lofotoratoriet», som urframføres under årets festival. Dette verket engasjerer både lokale og nasjonale forfattere, sangere og musikere, sier Iversen.

Billettsalget til årets festival gått strykende, og allerede i begynnelsen av mai kunne Kirksæther rapportere om utsolgte konserter: Utsolgte konserter og LINK går mot rekordår