Lørdag arrangerer LINK konsert i Trollfjorden. Konserten blir trolig en høydare både for artister og publikum, med omgivelser som ikke mange konsertarrangører i verden makter å matche. Å arrangere konsert i Trollfjorden, langt utenfor allfarvei, er i midlertid en kraftprøvelse i logistikk.

- Vi er åtte mann og bruker nok i alle fall 12 timer på frakt og rigging av utstyr. Det blir nok midnatt før vi tar kveld, forteller Morten Buvik i lydfirmaet Lydteamet. Bodø-firmaet har det lydtekniske ansvaret under morgendagens konsert. Selv om oppgaven er krevende, gyver lydteknikerne løs på den med stor entusiasme.

- Pass på fingrene!

- Dette er jo en av de morsomste sidene av jobben. Oppdrag som det her er selve grunnen til at jeg holder på med det jeg gjør, forteller Buvik entusiastisk før han plutselig bryter ut; - pass på fingrene! Gutta på dekk strever med å få flygelet trygt plassert i den etter hvert så tunglastede båten. Over 20 kubikk og flere tonn med utstyr er om bord. Et øyeblikk holdt det på å gå ille for en uheldig pekefinger. Buvik instruerer bestemt mens han gestikulerer hyppig med armene.

Etter noen minutter er flygelet stødig plassert langs rekka. Buvik fortsetter:

- Denne jobben gir en helt annen type utfordring enn alt annet. Det er et scenario hvor noe lignende aldri har vært gjort før. For oss blir det mye arbeid, men opplevelsen er så spesiell at vi ikke var i tvil om å takke ja da vi ble spurt, selv om vi egentlig hadde et annet oppdrag.

Det kultur handler om

- Det er akkurat dette kultur handler om. Få opplevelser ut i spektakulære omgivelser. Det er da det blir magisk, forteller en begeistret Buvik før han selv hopper om bord i båten.

På kaia står Eva-Mette Lundahl, daglig leder for Kultur i Vågan. Også hun kan fortelle at det har gått med noen timer foran konserten.

- Vi har jobbet fryktelig lenge med dette. Først med å få på plass artistene, deretter alt det praktiske.

- Å arrangere en slik konsert er svært nervepirrende, med mange elementer vi ikke har kontroll over. Nå ser i midlertid været ut til og bli bra, meddeler hun med en anelse lettelse i stemmen.

På spørsmål om hun har store forventninger til konserten, er hun ikke et sekund i tvil.

- Tuller du? Jeg tror det blir ei helt magisk stund! Vi har klassisk musikk i verdensklasse og den vakreste scenografien i verden, smiler hun opprømt.

NB: Lundahl presiserer at det er mulig å kjøpe billett i Trollfjorden, men at arrangøren bare tar i mot kontant betaling på stedet ettersom det ikke er dekning for kortautomater.

Les også: LINK går inn i finalen med flere utsolgte konserter

Les også: Årets kammermusikkfest er startet