Tre travle herrer, Bjørn Andersen, Richard Sannes og Knut Kirkesæther kommer trillende med et piano, muligens en Steinway, over den mektige moloen i Henningsvær. Og Knut, veldig habil på nettopp piano, spiller Thorbjørn Egners «En ekte lofottorsk jeg er, for jeg er født i Henningsvær..»

– Du skjønner, vi skal trille det bort til ei rorbu. Våre innleide pianister må jo få øve mens de er her under LINK, Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, sier festivalleder, Knut Kirkesæther til Lofotposten.

Turistene på Molokråa her og nå er nok en smule forvirret, siden de ikke har hørt all verden om Egners allsidige produksjon.

Men da Kirkesæther triller ut flotte toner til Beethovens «Til Elise», og gjør den improviserte og høyst spesielle konserten i fiskeværet fullkommen med en Bach-melodi, skjønner både tilfeldige turister og vi at LINK er i gang.

Det vil si; den tyvstartet 5. juli i Flakstad kirke, før det ble klart for åpningskonserten i Lofoten Kulturhus i Svolvær mandag kveld.

LINK byr også på en foredragsturne, som 7. juli innledes med Gro Shetelig på Kaviarfabrikken. Hun skal snakke om hva vi forventer oss når vi skal lytte til musikk og hva som kan overraske oss.

Og da er årets LINK for alvor i gang. Den varer til 12. juli