Lions Lofoten har i mange år arrangert høsttreff for eldre i Vestvågøy. Før årets treff ble det kunngjort at dette var det 45. i rekken. Det ble korrigert under åpningshilsningen.

-Vi har kalkulert og finregnet og dette er 44. gang vi arrangerer høsttreffet, men jeg er sikker på at vi får en trivelig stund likevel, sa president Asgeir Blix da han ønsker de vel 200 som hadde benket seg i Lekneshallen velkommen.

Sosialt samvær, underholdning og kaffe, snitter og kaker er det som er høsttreffet.

Kaker og snitter manglet det i hvert fall ikke.

-Vi har 20 bløtkaker og vel 600 snitter, sier Sissel og Karin som var to av de i underkant av 30 som hjalp til.

Kyrre Kristensen og Terje Karlsen var kveldens husband og sørget for at allsangen runget i hallen.

-Det er fjerdeåret vi spiller på høsttreffet og synes det er kjempetrivelig. Folk setter sånn pris på at vi underholder, sier de to spillemennene fra Ballstad. Flere elever fra Kulturskolen deltok også og fikk fortjent applaus. Noen var mer nervøse enn andre.

 

13 år gamle Michelle Karita Johansen fra Gravdal var svært nervøs og det hadde sin grunn.

-Jeg har spilt fiolin i syv år og fram til nå har jeg spilt på en fiolin som oldefaren min har laget. I dag spilte jeg for første gang på en helt ny fiolin som jeg har fått av foreldrene mine. Den har et litt annet grep, men det gikk fint. Den nye fiolinen har en helt annen og litt bedre klang enn den gamle, slo 13-åringen fornøyd fast etter opptredenen.

 

Det er en fast tradisjon at treffets eldste mann og kvinne får en liten oppmerksomhet fra Lions.

I år var det Dagny Solstad (98) og Asbjørn Johansen (97) som fikk blomsterbukett fra Lions president Asgeir Blix. Det som er litt spesielt er at begge er fra Sennesvik og fortsatt bor hjemme.

 

-Hvorfor jeg er blitt så gammel? Det skyldes nok at jeg bor på en sånn flott plass med utsikt til hav og fjell. Det er godt å bo i Sennesvika. Jeg er glad i både fjellet og havet. Da jeg var yngre gikk jeg mye i fjellet, forteller Dagny som stortrivdes på Høsttreffet.

 

-Det er så flott at noen vil legge ned så mye arbeid for at vi gamlingene skal få komme oss ut. Jeg har vært på veldig mange av Høsttreffene og jeg stortrives, slår den spreke 98-åringen fast.

Hennes sambygding, Asbjørn Johansen, var enig i at Sennesvika er en flott plass å bo på.

-Jeg stortrives i Sennesvika og er enig med Dagny at havet og fjellet har mye så si for livskvaliteten. Jeg tror også at sunn, god kost og hardt arbeid er nøkkelen til en langt liv, slår Asbjørn fast i det han får servert bløtkake.

-Det er en utrolig flott service her, smiler han.

Og smilte det gjorde alle som vi pratet med.

-Om jeg trives, ja, så absolutt, Dette er et kjempeflott tiltak, sier Elisabeth Ellingsen mens hun får servert bløtkake av Kåre Granhus.

President Asgeir Blix var og fornøyd.

 

-Det virker som folk koser seg og har det bra. Det er det som er målet med dette høsttreffet, slår Blix fast.

Overskuddet går til veldedige formål.