Christian fra Svolvær dro på solfest på Leknes: – Det er kjempetrivelig å være her

STORTRIVDES: Christian angret ikke på at han tok turen fra Svovlær for å få med seg solfesten.

STORTRIVDES: Christian angret ikke på at han tok turen fra Svovlær for å få med seg solfesten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag arrangerte Lions Club Lofoten den årlige solfesten på UL Ørnen på Leknes. Blant de rundt 50 som var der var Christian Kjørven fra Svolvær. Han angret ikke på at han tok turen.

DEL

Siden 2006 har Lions Club Lofoten arrangert solfest for personer med ulike former for funksjonshemning. Onsdag ettermiddag var det klart for den årlige tradisjonen, og rundt 50 festglade hadde møtt opp på UL Ørnen på Leknes.

Deltakerne ble ønsket velkommen med velkomstsang av Lions-koret, og dermed var festen i gang. Som vanlig ble det servert gryterett, kaffe og dugelig med kaker.

Kom fra Svolvær

Deltakerne sørget selv for dansemusikken, og hele tre band var på scenen.

Stemningen rundt bordene var god, og en av dem som koste seg var 21 år gamle Christian Kjørven fra Svolvær.

– Det er utrolig artig å være her på Leknes. Jeg elsker musikk, og skulle ønske jeg kunne ha spilt et av de bandene som spiller her i dag, forteller Christian som smiler når vi spør om favorittartist.

– Det er Shakira. Hun spiller flott musikk, og så er hun ikke så verst å se på heller, sier han etterfulgt av et stort smil.

Christian skryter også av maten.

– Gryteretten var super, og jeg hører vi skal få kake etterpå. Jeg angrer ikke på et jeg kom, slår han fast.

Ungdommelig hjelp

President Bjørnar Hartviksen i Lions Club Lofoten forteller at det er en del arbeid med dette arrangementet. På onsdag fikk Lions-medlemmene hjelp av fire ungdommer.

Martin. Frida, Maria og Mia stilte opp som frivillige.

– Jeg har vært med i mange på. Det er så artig å være med å bidra for alle setter så stor pris på at vi lager til forskjellige arrangementer, sier Frida.

– Vi hadde også lyst til å bidra for at de som kom i kveld skule få en fin opplevelse. Det er så artig for alle er så blide og glade, sier de tre andre.

– Det er utrolig flott at de stiller opp, og de gjør en kjempejobb. Dette er flotte eksempler på den flotte ungdommen vi har i Vestvågøy, sier Hartviksen i det musikken spiller opp igjen.

Denne gangen er det The Band som er i sving sammen med Jørn Svendsen og Bengt Ronny Lorentzen. Dansegolvet fylles fort, og i det vi forlater lokalet så er stemningen høy.

Artikkeltags