Inviterer til aktivitetsdag med høy julekosfaktor

STOR STEMNING: Arne Christoffersen, Lions, Jenny Kleven, Lofoten Hest & Helse, Petter Andersen, Lofoten Friluftsråd og Aud Karin Larsen fra Vestvågøy Frivillighetssentral storkoste seg på Lofoten Hest og Helsesenter og de håper stemningen blir like god på søndag.

STOR STEMNING: Arne Christoffersen, Lions, Jenny Kleven, Lofoten Hest & Helse, Petter Andersen, Lofoten Friluftsråd og Aud Karin Larsen fra Vestvågøy Frivillighetssentral storkoste seg på Lofoten Hest og Helsesenter og de håper stemningen blir like god på søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag blir det høy julekosfaktor i stallen på Lofoten Hest og Helsesenter på Hol. Ridning, fuglehussnekring, bålkos, juletresalg og andre aktiviteter står på programmet.

DEL

Det er Lions Club Lofoten, Stiftelsen Lofoten Hest & Helsesenter, Vestvågøy Frivillighetssentral og Lofoten friluftsråd som står bak arrangementet Advents-kos i stallen på Lofoten Hest- og Helsesenter på Hol førstkommende søndag.

Det var Arne Christoffersen i Lions Club Lofoten som tok initiativ til dette arrangementet.
– Ideen kommer fra en Lions club på Østlandet. De har et arrangement i en skog der folk kan hugge juletre, drive med forskjellige aktiviteter og ikke minst ha en rolig og koselig dag ute i det fri. Jeg tenkte at det måtte vi da kunne få til her i Lofoten og tok kontakt med Vestvågøy Frivillighetssentral og da var vi i gang, sier Christoffersen.

Daglig leder Aud Karin Larsen i Vestvågøy Frivillighetssentral tente på ideen.
– Jeg tok kontakt med Lofoten Hest og Helsesenter på Hol siden de har hester og de var også med. Petter Andersen i Lofoten Friluftsråd var også med. Det er så artig nå fire organisasjoner kan samarbeide og jeg tror det blir en flott søndag i stallen på Hol.
– For oss er det en flott måte å vise fram det vi driver med her på Hol, sier Jenny Kleven fra Lofoten Hest og Helsesenter.
– For meg er det viktig å få fortelle mer om det vi driver med, og her treffer vi folk ute i der fri, sier Petter Andersen i Lofoten Friluftsråd.

De fire har lagt opp til mange aktiviteter.
– Det blir runderidning og stell av hest. Det blir også tilbud om snekring av fuglehus og andre uteaktiviteter. Det blir salg av juletrær, julenek, åpen kafe med mye godt, forteller de fire.
– Jeg blir å fyre bål så her blir det pinnebrød og muligens andre godsaker, sier Andersen fra friluftsrådet.
– Vi har også hørt rykter om at nissen vil være på låven, skyter Aud Karlin Larsen inn.
– Det er ikke gudstjeneste i Hol på søndag formiddag så det er godt med parkering, legger Arne til.

De er klar på at dette skal være en familiedag med lav stressfaktor.
– Målet er at store og små som kommer hit skal slappe av å kose seg sammen med dyr og drive de aktivitetene de ønsker. Det meste blir ute, men ridiningen og snekringen blir inne. Det er kun aktivitetene som koster noe og vi håper på mye folk, sier Jenny, Arne, Aud Karin og Petter.

De ser for seg at denne dagen kan utvikles til noe enda større.
– Vi begynner forsiktig, men vi har tro på konseptet og til neste år kan det hende at vi utvider med noen salgsboder. Nå skal vi først se hvordan søndagens arrangement blir mottatt, sier Arne Christoffersen mens en av hestene blir svært så interessert i et av julenekene hans til stor glede for de tre andre.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken