Gå til sidens hovedinnhold

Lions med tulipanaksjon: – Alle pengene vi får inn blir brukt til gode formål

Artikkelen er over 2 år gammel

Det begynner å bli vår i Lofoten og et sikkert vårtegn er Lions tulipanaksjon.

Lions tulipanaksjon er en landsomfattende aksjon med lange tradisjoner.

Lang tradisjon

Lørdag 28. april er medlemmene i Lions Club Lofoten klar til innsats under årets aksjon. De vil være på plass over hele Vestvågøy.

– Vi vet ikke nøyaktig hvor lenge vi har hatt tulipanaksjon, men vi har i hvert fall holdt på siden tidlig på 90-tallet. Det er et sikkert vårtegn, sier Bjørnar Hartviksen som er president i Lions Club Lofoten og Rolf Hansen som er ansvarlig for tulipanaksjonen.

– Hva går tulipanaksjonen ut på?

– Det er rett og slett at folk kjøper en bukett med tulipaner og alle inntektene går til gode formål. Vi gir penger til formål internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Lokalt så bruker vi pengene til blant annet til rusforebyggende tiltak, årlige høstfester for seniorer, solfest for psykisk utviklingshemmete, vi betaler slik at ungdom kan dra på ungdomsleir til utlandet og mange andre gode formål, forklarer Rolf Hansen.

-Alt går til gode formål

De har bestilt 550 buketter og regner med at de blir utsolgt.

– Vi blir å selge tulipanbukettene i Stamsund, Borg, Ballstad, Gravdal og på Leknes lørdag formiddag. Folk er veldig flinke til å støtte opp om aksjonen og med ett unntak er vi blitt utsolgt hvert år. Det året vi ikke ble utsolgt ble vi velsignet med et skikkelig uvær, sier de to Lions-medlemmene.

– I tillegg til å selge til privatpersoner så har vi også tilbud til bedrifter. Det er mange som bestiller. Andre kan også forhåndsbestille og da bringer vi til døra, legger Rolf til.

De forteller at alle pengene som kommer inn går til gode formål.

– Ingenting av det som vi får inn av midler går til drift av klubben. Alt av møter og julebord betaler vi selv. Det er viktig for oss at pengene vi får inn går til de formålene som de er tenkt til. Det kan vi garantere at de gjør, slår Bjørnar Hartviksen og Rolf Hansen i Lions Club Lofoten fast.
Kommentarer til denne saken