Svolværing med bokdebut

Ny bok: Hilde Johansen fra Svolvær.Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Ny bok: Hilde Johansen fra Svolvær.Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Debutant gir ut dikt om klimaendringer.

DEL

Hilde Johansen bor i Bergen, men er opprinnelig fra Svolvær. Nå kommer hun ut med sin bokdebut i form av diktsamlingen «En foreløpig verden». Det melder forlaget Vigmostad & Bjørke i en pressemelding fredag.

Tema for diktene til Johansen er klimaendringer.

– Hilde Johansens lyrikkdebut handler om hva som skjer når havet stiger. Kartene våre endres, landjorda blir mindre. Hvordan lever vi, hvem lever vi sammen med og hvordan lever jorda vår videre? Disse spørsmålene danner utgangspunkt for «En foreløpig verden», skriver forlaget om boka som ble lansert fredag.

Hilde Johansen er utdannet språkviter og bor i Bergen med sine to døtre, i et intervju med forlaget sier hun at det er hentet inspirasjon fra mange ulike kilder til diktene som nå er gitt ut.

– Mye har dukket mens jeg har lest sakprosa om ulike tema, eller mens jeg har hørt på musikk, eller når jeg har vært til sjøs eller fjells, og gjerne kombinasjoner av flere av disse tingene, sier lyrikkdebutant.

LES OGSÅ: Hjemkommunen hedrer Granhus med kulturprisen

LES OGSÅ: Skryter av det nye biblioteket på Leknes

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken