Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyses på biblioteket

Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke alle legger merke til stuntlappene som henger på oppslagstavla på Vestvågøy bibliotek.

«Savnet katt» og «Oppdrag utføres» er vanlige budskap på arkene som henges opp på oppslagstavler der folk ferdes. På biblioteket på Vestvågøy er det litt annerledes.

Et kjent fjes

«Hello? Is it me you're looking for?». Strofen er kjent for dem som hørte på pop på 1980-tallet. I inngangspartiet på biblioteket henter en lapp med denne teksten og et bilde av Lionel Richie.

Her henger også en etterlysning av en ring med inskripsjon. Avsenderen skriver «Give me back my precious».  Nederst er det klippet i papiret til lapper man kan rive med seg. Der står det "We wants it", slik "Gollum" i Tolkiens "Ringenes Herre" ville ha formulert det.

– Det har vært spennende å følge med på om folk legger merke til disse lappene. Det er det mange som gjør. Mange tar bilder av beskjedene og poster dem i sosiale medier, og så spør de oss hvem det er «som har hatt det artig», sier bibliotekar Kristin Beyer Granhus.

Det er hun som har hatt det artig.

Henter inspirasjon

– Alle lappene er ikke mine ideer, det vil jeg gjerne understreke. Jeg har sett dem andre steder og har fått ideer på nettet, forteller Granhus.

Hva er det som gjør at folk synes dette er artig?

– Kanskje at man ser noe som viser seg å ikke være det man først tror det er. Man er vant med å se slike plakater, men så er det kanskje noe uvanlig med nettopp disse som gjør at de fanger oppmerksomheten, sier Granhus.

Flere på vent

Hun synes det passer godt å ha slike på biblioteket, for det handler jo i bunn og grunn om tekst og formidling.

– Det kan være bra å tenke litt utenfor boksen. Jeg synes dette er den typen innslag vi burde gjøre mer av, sier Granhus.

Hun har en bunke med nye lapper liggende klar på kontoret. Målet er å henge opp en ny beskjed hver uke og etter hvert fylle veggen med stuntplakater.

Les også:

Genial standup

Les også:

Slik har du aldri hørt "Mellom bakkar og berg"

Les også:

12 sanger som sier det er OK å ikke alltid være 100 % glad

  • Har du ideer til nye plakater? Last dem gjerne opp i kommentarfeltet under.

Kommentarer til denne saken