Gå til sidens hovedinnhold

Livsfarlige tabletter i omløp. Ber folk som bruker illegale rusmidler om å være ekstra oppmerksomme

Livsfarlig narkotiske piller av typen Ksalol er i omløp i Lofoten. Nå advares det sterkt mot dette illegale rusmiddet.

I løpet av denne uka har politiet i Lofoten beslaglagt store mengder med Ksalol - tabletter.

Tre unge gutter i 20-årene i Tromsø har mistet livet i overdosedødsfall i løpet av kort tid

Nå ønsker rus- og psykiatritjenesten i Vestvågøy å advare mot dette rusmiddelet.

- Politiet i Tromsø er ikke helt sikre på dødsårsak før obduksjonene er gjennomført men det er Ksalol - tabletter i omløp i Tromsø, Harstad, Sør-Troms, Vesterålen og Lofoten som kan settes i sammenheng med dødsfallene. Med tanke på antall tabletter som er beslaglagt av politiet i nord så kan det være stor sjanse for at disse tablettene er spredt rundt i hele landet, skriver rus- og psykiatritjenesten.

Personer som bruker illegale rusmidler må være ekstra oppmerksomme og ekstra forsiktige. Rus- og psykiatritjenesten har noen råd som alltid gjelder, men som er ekstra viktig nå i disse dager:

- Piller som ser likedanne ut kan allikevel inneholde ulike substanser/stoffer og styrke. Selv om tabletten kommer på brett eller er stemplet så er det stor sannsynlighet for at den er forfalsket slik som situasjonen er nå. Ulike rusmidler kan forsterke hverandres effekt, og å ta flere rusmidler kan øke risiko for overdose. Ha alltid motgiften Nalokson tilgjengelig! Nalokson utdeles på psykisk helse- og rusavdelingen i Vestvågøy kommune og på legevakten, heter det fra rus- og psykiatritjenesten.

Kommentarer til denne saken