Gå til sidens hovedinnhold

Lofoten Countryfestival: – Vi satser breiere, og gjør noen endringer

Artikkelen er over 2 år gammel

I år er det første gang IL Blest står som arrangør av Lofoten Countryfestival på Leknes. De nye arrangørene er i rute, og det er klart at det blir noen endringer i forhold til tidligere arrangement.

Etter å ha arrangert Lofoten Countryfestival siden 2000 takket Tore Solheim, Stig Tore Johansen, Magne Kjærstad og Trond Larsen for seg etter Lofoten Countryfestival 2018. I år arrangeres Lofoten Countryfestival fra 5. til 8. september.

Gjør endringer

IL Blest tok over stafettpinnen, og leder for Lofoten Countryfestival, Reidar Samuelsen, sier de har brukt tiden godt. Det er klart at de gjør noen endringer i forhold til tidligere år.

– Vi har hatt vaktholdet under de siste festivalene, og vi har mange tanker og ideer for å fornye festivalen, men alt blir ikke gjort i år. Under fjorårets festival brukte vi tid på å se på ting som vi kunne forbedre. Det vi så var at Lekneshallen ikke fungerte så godt på fredagskvelden. I er Lekneshallen kuttet ut, og det blir konserter i Lofothallen både fredag og lørdag. Det blir lettere logistikkmessig, og det blir også litt rimeligere. Ellers blir det som vanlig musikk i Festivalteltet torsdag, fredag og lørdag formiddag. Her er ikke programmet helt spikret, men vi det blir gode band. Som vanlig så avsluttes festivalen med kirkekonsert i Borge kirke søndag ettermiddag. sier Samuelsen.

– Det er mange som ønsker countrymusikk på tidlig ettermiddag, og det blir det i år. Jeg vil foreløpig ikke si så mye mer om det, men vi jobber med flere løsninger, legger han til.

Ungdommelig profil

Det er klart at lokale Daisy Duke Dawgs, Charlie Rackstead and The Stickelsbergen Ramblers og Vassendgutane skal spille i Lofothallen fredag kveld.

– På fredag har vi lagt oss på en litt mer ungdommelig profil enn tidligere. Det gjør vi for at vi ønsker å nå et breiere publikum, og det mener vi at vi gjør med disse bandene. Daisy Duke Dawgs fra Vestvågøy slipper sin første plate rundt festivalen, og vi er spent på de. Charlie Rackstead har oversatt norske sanger til amerikansk, og gjort de om til country. Det svinger skikkelig av den sprudlende gjengen. Vassendgutane vet vi har stor appell og skaper garantert stemning, forteller festivallederen.

Lørdag spiller Daisy Duke Dawgs, Big B og PK & Dansefolket. I tillegg til hovedartisten som arrangørene foreløpig ikke vil røpe navnet på.

– Vi har gjort avtale med en artist som vi er sikre på blir å slå an. Vi mangler en underskrift før vi kan gå ut med navnet, men ellers er alt klart. Lørdagskvelden i Lofothallen blir omtrent etter samme lest som tidligere, sier Reidar.

Festivalpass

Lofoten Countryfestival har tidligere samarbeidet med en nasjonal aktør om billettsalget.

– Vi ønsker å bruke mest mulig lokale aktører, og vi har inngått avtale med Meieriet som tar seg av billettsalget. Nytt i år er at det er mulig å få kjøpte festivalpass for fredag og lørdag i Lofothallen. Billettprisene er også satt litt ned i forhold til tidligere. Vi har allerede åpnet billettsalget, og det lønner seg å være tidlig ute. All informasjon finnes på vår hjemmeside, sier Samuelsen.

– Det som også er nytt er at det i år er mulig å bestille vognplass på campingen ved Lofothallen samtidig som billettene blir bestilt, legger han til.

Samme uke som Lofoten Countryfestival arrangeres også Høstvekka på Leknes.

-Vi jobber tett og godt med Leknes Handelsråd som arrangerer Høstvekka. Begge ønsker å skape enda mer blest og liv i Leknes sentrum, og vi har mange planer som vi blir å komme tilbake med. I det hele tatt så har vi en del ting på gang som vi ikke kan røpe nå, men som vi håper blir positive overraskelser for alle. Vi føler vi er i god rute, og gleder oss til fortsettelsen, sier Reidar Samuelsen som leder Lofoten Countryfestival.

Her finner du alt om Lofoten Countryfestival og Høstvekka 2018

Kommentarer til denne saken