Gå til sidens hovedinnhold

Lofoten countryfestival: – Vi velger å avlyse framfor å risikere våre gjesters helse. 

Artikkelen er over 1 år gammel

Arrangørene av Lofoten Countryfestival har lenge vært i tenkeboksen om årets countryfestival. Nå har de bestemt seg. Det blir ingen countryfestival i år.

Etter planen skulle den 20. utgaven av Lofoten Countryfestival arrangeres på Leknes fra 3. til 6. september i år.

Avlyses

Det ble tidlig klart at hovedartistene Mavericks og Rotlaus ikke kom i år, men er booket til neste. Arrangørene jobbet med en mindre utgave av festivalen, men nå er hele festivalen avlyst.

– Vi i Lofoten Countryfestival opplever at vår årlige festival er god samfunnsbygging og har bidratt til å sette Leknes og Lofoten på kartet. Vi har i samarbeid med nærings- og reiseliv bidratt til mange gode opplevelser for Lofotens innbyggere og gjester. Det er alle disse aktørene i samspill med oss som gjør at vår festival har hatt slik suksess over mange år. Med bakgrunn i den pågående koronapandemien ser vi oss dessverre nødt til å avlyse årets festival. Vi har, helt siden pandemien rammet i mars, planlagt festival ut fra de ulike begrensninger gitt av regjering og FHI. Vi har hatt tett dialog med kommuneoverlegen, og med de begrensninger som er gjeldende nå, er det ikke mulig å gjennomføre en festival vi og gjestene vil være fornøyd med, heter det i en pressemelding fra Lofoten Countryfestival.

Regnskapet for countryfestivalen er klart: – Vi er veldig godt fornøyd

Vil ikke risikere gjestenes helse

Når vi nå har en gradvis åpning av samfunnet, ønsker ikke Lofoten Countryfestival å risikere en smitte-oppblomstring fordi man samler for mange mennesker på ett sted.

– De reglene som rammer oss spesielt, er krav om bordservering ved alkoholsalg og forbud mot dans og sammenstimlinger foran scenen. Det vil heller ikke være lov å bevege seg mellom bordene og alle som ikke tilhører samme husstand må overholde metersregelen. Vår konklusjon blir da at det er umulig for oss å oppfylle alle disse kravene, og vi velger å avlyse framfor å risikere våre gjesters helse. Vi beklager dette på det sterkeste, men ber om forståelse for den beslutningen vi nå har tatt. Kjøpte billetter refunderes selvsagt, minus billettavgiften. Dersom noen ønsker å flytte sine billetter til 2021 ordner vi dette også, opplyser arrangørene.

Lofoten Countryfestival er nå i gang med planlegging av festival for 2021 og Rotlaus og The Mavericks er allerede på plass.

– Vi håper å se mange av våre faste tilhengere og minst like mange nye i Lofoten 2.–5. september 2021, legger arrangørene til.

Her kan du se bildeglimt fra fjorårets flotte festival.

Bildeserie

Lørdagens countryfolk

Bildeserie

Fredagens countryfolk

Bildeserie

Torsdagens countryfolk

Kommentarer til denne saken