– Det er mye arbeid med å lage et nytt rom. Vi begynte for alvor med planleggingen av det nye rommet på slutten av fjoråret. Ting tar lengre tid enn man ofte tror, og vi har holdt på intenst fra mai med å få det ferdig. Nå er det klart for å ta imot spillere. Vi har testet rommet på flere grupper, og vi vil nok påstå at dette er det vanskeligste rommet vi har. De to rommene vi har fra før er også utfordrende, men dette blir nok hakket mer vanskelig, forteller Enge.

Han forteller at det går godt med bedriften selv om driften etter oppstarten i august 2019 har vært preget av koronapandemien, og enda ikke har hatt et normalår.

– Det er mye arbeid, men det er veldig morsomt. Det å se at ting blir bra, og at folk liker det, er en gevinst i seg selv.

Annerledes enn fjorårets sesong

Flere innenfor reiselivsnæringen merker nedgang i bookinger, særlig aktiviteter. Det gjelder også for Enge:

– Vi har hatt en bra sommer, selv om vi ikke når helt opp til rekordsommeren i fjor. Men, kanskje blir årets turistsesong lengre enn de to foregående årene. Uansett er dette like mye for de lokale som for turister. Vi har hatt mange fra Lofoten og regionene rundt som besøker oss. Det å ha et tilbud til de som vil finne på noe innendørs er veldig greit, mener Enge.

Detektivarbeid

For de som ikke har vært borti escaperom før, forklarer Enge hva aktiviteten innebærer.

– Man får en time på å løse et rom. Man kan sammenligne det med å være detektiv og være på skattejakt. Man kommer inn i rommet med en liten forhåndshistorie, og har fått et mål med rommet. Etter det er det opp til dere spillere hvordan man skal komme seg fram til målet. Alt man trenger for å komme fram til målet er i rommet. Det kan være hint som er skrevet, bilder og koder som kan gi ledetråder for å komme seg videre i løypen.

Aktiviteten er allsidig, og passer alle aldre ifølge Enge.

– Vi har ofte storfamilier på besøk, og har opplevd at besteforeldre blir barn igjen når de legger seg på alle fire for å lete etter hint, det er veldig gøy å se at voksne får lov til å være litt barn igjen. Det å se gleden i øyene deres når de kommer ut er veldig fint å se.