Lofoten Folkehøgskole er en frilynt folkehøyskole med linjer for friluftsliv og foto.
Skolen har 103 elever, som kommer fra åtte forskjellige land, i tillegg til Norge. Og alle møtte fram i kantinen på skolen mandag for å treffe kronprinsesse Mette Marit, og spise et lett måltid med henne.

I forbindelse med WWFs konferanse i Svolvær, kom kronprinsesse Mette Marit til kommunen. Hun besøkte Lofoten folkehøyskole og ble skysset i nordlandsbåt fra Kabelvåg til Svolvær hvor hun fikk en hjertelig velkomst.

SE VIDEO:


Folkehøyskolen er et tilbud uten fastlagt pensum og uten eksamen, der man legger vekt på personlig utvikling og sosial ansvarliggjøring.

Miljø og bærekraft

Hensynet til miljø og bærekraft er sentralt for skolen, og gjenspeiler seg i hele virksomheten, og dette ble derfor en fin oppvarmer for kronprinsessen før hun senere på dagen skulle åpne konferansen til WWF på Thon Hotel Lofoten i Svolvær.
Lofoten folkehøyskole har stor pågang av søkere, og mange velger skolen på grunn av beliggenheten.

Promoterte skolen

Surfing, toppturer, fjellklatring og spektakulære fotomuligheter er viktige faktorer for elevene, sammen med muligheten for å få gode venner.
Mange går folkehøyskole også for å modne sine egne tanker om hva de skal gjøre videre i livet.
Et sikkert tegn på at elevene verdsetter Lofoten, er at halve elevflokken blir igjen for å jobbe her etter at skolen er slutt.
Alt dette fikk kronprinsesse Mette Marit med seg under den timelange lunsjen mandag formiddag, der hun også fikk med seg fotoutstillingen til elevene.
Deretter bar det ned til Kabelvåg havn, der fembøringen «Vågar» ventet ved skolens kai, og mannskapet hadde gjort alt klart til å ta henne med ut på sjøen fra Kabelvåg via havområdet Hølla til Svolvær.
I Kabelvåg var arrangementet for øvrig lukket.

Folkemottakelse

I Svolvær derimot var torget og kaiene rundt fylt opp av barn og voksne med flagg, som kunne ønske kronprinsesse Mette Marit velkommen til byen på ekte lofotsk vis, nemlig sjøveien i en fembøring.

Følget

Med seg i følget under besøket i Kabelvåg og Svolvær hadde hun fylkesmann Hill-Marta Solberg i Nordland, politimester Hugo Henstein i Midtre Hålogaland og ordfører Eivind Holst i Vågan.

Blomsterbarn

Og ved ankomst flytekaia i Svolvær fikk blomsterbarna Line Johanne Ollestad Molaug (6) og Tor Jakob Andreassen (6) ønske henne velkommen og overrekke henne blomster.

Barnetekke

Deretter hilste generalsekretær Nina Jensen i WWF på henne, før kronprinsessen spontant ut av eget ønske gikk bort til den store flokken av barnehagebarn, der hun hilste på mange, og snakket en god stund med flere av dem.

Knallvær

Kronprinsessens besøk i Vågan ble kronet med blå himmel, åtte varmegrader og nesten vindstille, en vakker maidag.
Turen ut på sjøen med fembøringen «Vågar» ble vellykket, og Kystvakten fulgte med på passe avstand under hele båtturen fra Kabelvåg til Svolvær.
Allerede ved avgang Kabelvåg vinket og smilte hun.
Og om ettermiddagen åpnet hun WWF sin konferanse på Thon Hotel Lofoten.