Lofotskole jubler for statsbudsjettet

Rektor Brynjar Tollefsen.

Rektor Brynjar Tollefsen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

- Samarbeidspartienes budsjettframlegg sikrer folkehøgskolene samme økonomiske vilkår som de har i dag. Nyheten ble mottat med jubel på Lofoten folkehøgskole i Kabelvåg, skriver rektor Brynjar Tollefsen i ei pressemelding.

 I regjeringens opprinnelige budsjettforslag var det lagt inn et kutt på mer en 40 millioner kroner i tilskuddet til folkehøgskolene. Dette ville ramme både driften av de enkelte skolene, og studiefinansieringa for elvene. Men hele nedskjæringsforslaget er fjernet i løpet av de siste dagenes budsjettforhandlinger.
- Regjeringa hadde lagt opp til helt urimelige kutt, og det har vært høylydte protester mot dette landet rundt, sier elevrådsleder Jeanette Edvardsen ved Lofoten folkehøgskole i pressemeldinga.
- Også elevene ved vår skole protesterte, og det er godt å konstarere at vi har blitt hørt. Folkehøgskolene representerer et enestående tilbud som mer enn 6000 ungdommer har nytte av hvert år. Vi har et strålende år ved Lofoten folkehøgskole nå, og ønsker at de som kommer etter oss skal ha samme mulighet, heter det fra Lofoten folkehøgskole.

Les også: Folkehøgskolen styrker oljevernet

Artikkeltags