I helgen har Lofoten friluftsråd arrangert friluftscamp for ungdom mellom 13 og 16 år fra hele Lofoten.

Helgen har vært spekket med aktiviteter som mange kanskje ikke hadde testet før.

– Vi er på Fredvang og har gjort mye forskjellig. Padling, SUP (stand up padling), snorkling, roing og mye gøy, sier Karianne Steen, som er daglig leder for Lofoten friluftsråd.

For å få til denne campen og holde styr på alle 60 ungdommene har det vært mange voksne i sving.

– Lofoten Adventures har strukket seg langt for å hjelpe oss. De har kjempeflinke instruktører, de yter maks service. I tillegg har folkehelsekoordinator, Guri Windstad, næringssjef Kurt Atle Hansen og Siv Nygård fra Flakstad kommune og mange nattevakter har lagt til rette for overnatting i gymsal og mat, med mer, forteller Steen.

 

Friluftsrådet har fått støtte fra Gjensidigestiftelsen til å kjøpe inn nye robåter. Båtene vil også benyttes av Ramberg skole, hvor Geir Steinar Vestnes har fått padling og roing inn som fag på skolen.

– Geir Steinar er virkelig et funn. Han har laget til et kjempetilbud, og han er en veldig flink, sier Steen.

Spent stemning

Når 60 ungdommer som ikke nødvendigvis kjenner hverandre skal treffes på camp blir det litt spesiell stemning i starten.

– Det var litt vanskelig å sove den første natten på grunn av et vindu som pep. Samtidig var det litt spenning den første natten, men det er jo naturlig.

Men det tok ikke lang tid før deltakerne fant ut av hverandre.

– Jeg syns de oppfører seg veldig fint og er hyggelige. Og så er de jo veldig flinke, forteller hun.

Godvær

Tidligere i sommer har været vært så som så, og under friluftsskolene som har gått de siste månedene var det ikke alltid været var så veldig bra.

– Det er en gave å få det været her. Nå har de fått bade og sole seg mellom slagene, sier Steen fornøyd.

Det er ikke bare i havet aktivitetene har foregått. Sigrid Victoria Wangsvik har vært friluftskoordinator på Lofoten friluftsskole i hele sommer.

– Her på campen har hun lært ungdommen litt om allemannsretten, kartforståelse, ja litt mer generelle friluftsferdigheter.

Steen er strålende fornøyd med hvordan campen har gått og får ikke skrytt nok.

– Det blir mye skryt til de som har vært med å lage dette, men man blir så ydmyk og takknemlig for det kommunen, instruktørene og de frivillige har gjort.

– Det er helt uvurderlig at de er med på å gi ungene denne sjansen til å være ute i naturen. Uten dem ville det ikke blitt noe, skryter hun.