Til topps med Steinfjording

Marielle De Roos (Lofoten Gårdsysteri), Sylvi Listhaug, Hugo Vink (Lofoten Gårdsysteri), Nina Sundqvist (Matmerk)

Marielle De Roos (Lofoten Gårdsysteri), Sylvi Listhaug, Hugo Vink (Lofoten Gårdsysteri), Nina Sundqvist (Matmerk) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lofoten Gårdsysteri vant fredag gull i NM Norsk Gårdsost for osten Steinfjording.

DEL

Norges nasjonale matfestival, Matstreif 2015, pågår fredag og lørdag på tre lokaliteter i Oslo.

Lofoten Gårdsysteri fikk fredag merket «Spesialitet – unik smak» av Matstreif.

– Dette er virkelig kvalitetsprodukter, laget med gode råvarer, kompetanse og kjærlighet, sa mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug da hun delte ut Spesialitet-merket til Marielle de Roos og Hugo Vink. Dette ifølge en pressemelding sendt ut av Matmerk.

Betyr mye

Paret flyttet til Saupstad på Vestvågøy i Lofoten for snart 15 år siden, for å lage ost av melk fra egne geiter.

Steinfjordingen beskrives å være en mil og lett syrlig ost. Den er laget i minimum seks uker.

Merkingen betyr med for de Roos og Vink.

– Vi synes det er artig at hardt arbeid gir belønning, og vi er stolte og lykkelige over å få Spesialitet-merket på osten vår. Det vil hjelpe oss å gjøre den mer synlig på det norske ostemarkedet, sier de Roos i samme pressemelding.

Tror det kommer mer

Administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, kunne fredag også dele ut merket til en ost og raket fjellrøye fra Sæterstad Gård i Hattfjelldal sør i Nordland.

Sundqvist har lagt merke til maten fra Nordland.

– Det er tydelig at det skjer mye spennende på lokalmatfronten i Nordland for tiden, og jeg tror dette er en region vi framover vil se enda mer fra, sa hun.

Spesialitet-merket eies av Matmerk og tildeles av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim, som ifølge Matmerk alltid gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler merket.

fakta

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet.

Spesialitet er en kvalitetsgaranti for norskprodusert mat og drikke som viser vei til de unike smaksopplevelsene.

Artikkeltags