Messenissen har vært et fast innslag på Lofoten Gave- og Håndverksmesse som arrangeres hvert år den første helga i november. Nissen kom også i år og i år hadde han med seg en stor gave.

–Lofoten Gave og Håndverksmesse har tidligere støttet gode formål. I år bestemte vi oss for å gi 5000 kroner til messenissen som skulle gis videre til et lag eller forening. De besøkende på messa kunne komme med forslag om hvem som skulle få pengene, sier Oddny T. Olsen.

Etter messa var over var det kommet inn over 50 forslag.

–Vi er godt fornøyd med responsen og det var svært mange gode og godt begrunnete forslag. Vinneren, Leknes skiklubb, skilte seg raskt ut, sier Olsen. Tirsdag kveld ringte hun vinneren og da leder i skiklubben, Inge-Harald Olsen, kom var han totalt uvitende, men spent.

–I forslagene heter det at skiklubben får gjort utrolig mye på kort tid, ordner anlegg som absolutt alle fra barn til pensjonister kan bruke hele året. Dere har entusiasme, pågangsmot og gjennomføringskraft og at dere sørger for perfekte løyper. På vegne av messenissen er det en stor glede å gi 5000 kroner til Leknes skiklubb, sa Olsen til en nesten målløs skileder.

–Fy flate, får vi 5000 kroner. Vi har virkelig bruk for de pengene og har akkurat fått på plass lys i den nye traseen. I løpet av 2018 er planene at det skal legges asfalt slik at den kan brukes som en flerbruksløype. Dette er veldig, veldig artig, sier en takknemlig Inge-Harald Olsen. Han er klar på at giverviljen er stor på Vestvågøy.

–Vi har fått inn masse penger fra hele Vestvågøy og har nå solgt reklameplassen på alle de 22 lyspunktene som er satt opp. Det er både private og bedrifter som gir og vi er veldig takknemlig for alle bidrag. Jeg må innrømme at denne gaven er spesiell for det er første gang vi får gave fra en nisse, smiler en fornøyd Inge-Harald Olsen i Leknes skiklubb.

Oddny T. Olsen er så fornøyd med responsen at ordningen med gave fra messenissen til et lag eller forening blir en tradisjon.

Les også: Utstiller Siv vant på første forsøk