Årets utgave av Lofoten Gave og Håndtverksmesse som arrangeres i Lofothallen denne helgen er nummer 23 i rekken.

60 utstillere

Arrangør Oddny T. Olsen sier messen mer populær enn noen gang med mer enn 60 utstillere.

–Det er helt utrolig og onsdag hadde jeg tre utstillere på venteliste, og det er hyggelig at messa er blitt så populær, sier Olsen. Hun forteller at som vanlig er det et bredt utvalg av ulike typer håndarbeid og mye og variert lokal mat.

–Vi har mange faste utstillere, men også flere nye, spennende utstillere, slår Olsen fast.

Helt siden messa startet har nissen vært en fast gjest i Lofothallen den første helga i november. Han har kommet i forskjellige utgaver og har utført diverse aktiviteter.

–Nissen kommer i år, men i hvilken utgave han kommer i vil jeg ikke røpe, sier Olsen.

Les også: Delte bod med Lill Janne

Gir bort 5000

Det som er helt nytt i år er at nissen har med seg en sjekk på 5000 kroner.

–Lofoten Gave- og Håndtverksmesse har støttet mange gode formål opp gjennom årene. Blant annet redningsskøytene og kreftforeningen. I år har vi valgt å gi nissen 5000 kroner som han skal dele ut til et lag eller forening, sier Olsen som er klar på nissen trenger forslag fra dem som besøker messa.

–Nissen ønsker at de som besøker messa skal få komme med forslag om hvem som fortjener pengene. Forslagene må være godt begrunnet. Det blir satt opp en nissesekk der folk kan komme med forslag om hvorfor akkurat det laget eller foreningen skal få pengene, sier Olsen.

–Så vil nissen i samarbeid med messeledelsen plukket ut et lag eller forening som får en førjulsgave, legger hun ti.

Hun forteller at alt er i rute .

–Som vanlig stiller Ballstad UIL opp med et gedigent kakebord og det blir visninger av frisyrer begge dager og det blir og barnetime med Dag Kajander begge dagene. Speiderne på Ballstad vil være til stede med aktiviteter for barna, sier Oddny T. Olsen.

Les også: Skryter av dugnadsånden