Lørdag dreide det seg om to runder – krevende både fysisk og mentalt. Søndag stod avslutningsrunden for tur.

- Fantastisk ramme rundt dette arrangementet! Åpner Frank Andersen, Narvik, mellom slagene.

-  En krevende og spektakulær bane, men det er bare gøy med utfordringer, fortsetter

Andersen som ble nord-norsk mester individuelt i 2003, og også kan skilte med flere andreplasser i NNM-sammenheng.

- Jeg er ikke så sikker på at det går like godt denne gang, vi får se søndag ettermiddag når det hele er over, smiler han – og fortsetter mot neste hull.

Imponert

Også hoveddommer Einar Sem-Jacobsen fra Asker er imponert over banen og omgivelsene rundt den.

- En fantastisk bane! Den trenger et par år på å gro seg skikkelig til, men alt nå er den flott. Krevende, ja, men det er bare flott. Spektakulær, ja, til de grader. Og så er det høyt nivå på deltakerne i dette NNM, og arrangøren gjør en flott jobb, roser Sem-Jacobsen.

- Min oppgave er å overvåke at spillet spilles i henhold til golfreglene. Jeg skal også hjelpe arrangøren hvis det trengs, fortsetter han.

- Tre runder på 18 hulls bane er krevende. Mange timer fysisk aktivitet, mange timer konsentrasjon. Helse på grønn resept! Runder hoveddommeren av.

Opp og ned

Vi beveger oss inn på banen igjen – og møter en noe betenkt Pål Tore Sivertsen.

- Herregud! Er det mulig? Utbryter han etter å ha rotet det skikkelig til på et hull.

Joda, det var mulig. Ballen ut i ingenmannsland, prestasjonen der og da langt dårligere enn det våganværingen leverer til daglig.

Klubbkamerat Lasse Nordby synes noe mer fornøyd med prestasjonen sin på dette hullet. Sivertsen vandrer videre sammen med Øystein S. Olsen fra Bodø og Oscar Ovanger fra Tromsø. Nordby trasker videre sammen med Rune Skjervågen fra Narvik og Rune Sørra fra Tromsø.

Tre førsteplasser

Neste trio ut er Bjørg Anita Såtendal, Tromsø, Hild Salo, Bodø og Vibeke Grønvold, Narvik. Sistnevnte kan skilte med tre NNM-titler individuelt.

- Men det var før det, smiler hun kledelig beskjedent.

- En krevende bane, slår Såtendal fast etter å ha plundret litt.

- Men flott og spektakulær, følger Salo opp.

Foran dem ligger en liten pause før de går ut på runde to.

- Det trenger vi, konkluderes det unisont.

Godt forberedt

- Så langt har arrangementet gått greit. Vi er godt forberedt, og mener at vi har kontroll. Tilbakemeldingene er gode, sier Tor Helge Jensen, leder i arrangørklubben Lofoten Golfklubb.

- En stor dugnadsgjeng gjør en glimrende jobb, takk og ros til dem! Det er første gang vi arrangerer NNM individuelt, et arrangement som krever 18 hulls bane. I fjor dreide det seg om NNM lag. Jeg håper og tror at vi kommer godt i mål, avslutter lederen.

At værgudene så til de grader spilte på lag med arrangøren, toppet bare det hele.