Spente på været under Lofoten highfive

Været er viktig for hvordan konkurransen og turdagen blir, men det skal ekstremt mye til for at arrangørene avlyser, sier Gry Falch Olsen.

Været er viktig for hvordan konkurransen og turdagen blir, men det skal ekstremt mye til for at arrangørene avlyser, sier Gry Falch Olsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

250 påmeldte til Lofoten highfive betyr at arrangørene har nådd taket for hvor mange deltakere de kan ha med i løpet lørdag 29. august.

- Det er helt fantastisk! Tidlig i planleggingsfasen hadde vi som mål at vi skulle ha med 50 deltakere i dette første året. Det er artig å se at det også kommer mange utenfra Lofoten for å delta, sier Gry Falch Olsen i Lofoten highfive.

Det er 136 personer i trimklassen, 83 i konkurranseklassen - hvorav 28 damer. 14 familier er påmeldt til Lofoten high 2 (Tjeldbergtind og Kongstind).

Været er viktig

Arrangørene har fulgt nøye med på værmeldingene de siste dagene. Meteorologene har meldt alt fra inntil 17 mm nedbør til null nedbør.

- Vi fikk vondt i magen da vi så den verste meldinga der, men nå er varselet endret igjen. Det er meldt 0,9 - 2,3 mm regn, og det blir ikke noe problem. Temperatur på 14 grader er perfekt for å gå tur, sier Falch Olsen til Lofotposten torsdag ettermiddag.

Det foreligger en plan B, nemlig å legge om løypa og sløyfe noen av de mest utsatte partiene som kan bli vel sleipe og glatte ved store nedbørsmengder.

- Vi vurderer fortløpende fram til start, sier Falch Olsen.

Heia! Heia!

40 frivillige er klare til å stå i løypa under løpet med sambandsutstyr, og Falch Olsen håper de får selskap av tilskuere også.

- Vi oppfordrer folk til å bli med ut og lage stemning langs løypa. Det vil nok være veldig inspirerende for dem som går sånn at de kanskje henter fram litt ekstra krefter, sier Falch Olsen.

- Bør publikum kaste Twist og sjokolade til dem?

- Ja, gjerne det!

- Gnagsårplaster?

- Funksjonærene har med seg gnagsårplaster og førstehjelpsutstyr ut i løypa, forsikrer arrangøren.

Strategisk plassert

Til dem som kunne tenke seg å heie fram deltakerne, har Gry Falch Olsen noen tips til hvor det er gunstig å plassere seg.

- Det kommer til å bli spennende når konkurranseklassen er ventet inn på torget rundt kl 12.00. På Kongstind vil man kunne få veldig godt utsyn over dem som kommer ned fra Tuva, langs Svolværvannet og opp Kongstinden, sier hun.

Sekretæriatet kommer til å holde til i et telt på Svolvær torg. Premieutdelinga skjer på Bacalao om kvelden.

Om du er ute i løypene og tar bilder som publiseres på Instagram, oppfordres du til å tagge dem med #lphighfive og #lofotenhighfive. Bilder som tagges med #lphighfive vil dukke opp hos Lofotposten.

Toppfunksjonærene:

Fløya: Gry Bæra og Håvard Solheim Hansen

Blåtind: Rakel Enoksen og Trond Seloter

Tuva: Kurt Andreassen, Eline Mosand, Øystein Henriksen

Kongstind: Kari Røsand og Kari Beate Krane

Tjeldbergtind: Beate Ottemo, Bjørn Brede

Les også: Verdensmester skryter av highfive-løypa

Les også: Topptips fra fysioterapeuten som har testa high5-løypa

Les også: "Lofoten high five" = fem fjelltopper på én dag!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags