Rekordstor påmelding på fjelløpet High5

KLISS KLASS: Arrangør Stein Alsos håper ikke på en gjentakelse fra 2015, hvor deltakerne var tvunget til å løpe to fjell etter hverandre grunnet store regnmengder.

KLISS KLASS: Arrangør Stein Alsos håper ikke på en gjentakelse fra 2015, hvor deltakerne var tvunget til å løpe to fjell etter hverandre grunnet store regnmengder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Til tross for lite hyggelig vær denne uken, har hele 270 turmennesker meldt seg på High5 til helgen.

DEL

– I år viser folk at de virkelig setter pris på dette arrangementet. Vi har hundre flere påmeldte enn i fjor, og vi gleder oss stort til starten.

Det sier en av arrangørene til Lofoten High5, Stein Alsos. Fjelløpet går av stabelen på lørdag klokken 09:00, og det er altså over 270 mennesker som kommer til å kjempe om premier, samt heder og ære.

Halvmaraton i høydemeter

For dem som ikke vet hva dette løpet innebærer, så forklarer Alsos det mer enn gjerne.

– Dette løpet tar utgangspunkt i Svolvær sentrum, og derifra kan du se alle toppene som vi skal opp på. Løperne skal til sammen bestige 2000 høydemeter, og samtidig løpe 22 km. Det er et halvmaraton, bare med fjellklyving inkludert!

Hva var det som gjorde at dere startet dette arrangementet?

– Utgangspunktet er å benytte seg av de fantastiske fjellene som er rundt Svolvær, og samtidig stimulere turglede, kondisjon og utholdenhet. Dette er samtidig et non-profit arrangement, noe som betyr at penger som vi tjener skal sprøytes inn i diverse friluftstilbud.

Regntung 2015

Men løpet fikk seg en litt trøblete start da det for første gang ble arrangert i Svolvær i 2015. Da kom det nemlig en storm kom på besøk, noe som gjorde tre av fjellene farlig å bestige.

– Første året var det helt for jævlig. Da måtte vi begrense løperne til to topper som de gikk opp fire ganger, nemlig Lille kongstind og Tjeldbergtind. I fjor var det nydelig vær, så vi satser på at det regner fra seg nå i midtuken, og at det klarner på lørdag.

Er dere bekymret for løse stier?

– Ja, det er vi jo selvfølgelig. Likevel er det ikke så farlig jo høyere du kommer i fjellet, siden det tørker raskere. Samtidig vil vi benytte oss av «kloppingen», altså treplankene som har blitt lagt over våte områder. Det arbeidet har blitt gjort utrolig bra, sier Alsos.

Ifølge værmeldingen på yr.no, skal det ikke regne på lørdag, men det kan fort endre seg.

– Kom og se på!

Stein Alsos gleder seg til starten på lørdag, og håper at flere av Lofotens befolkning kan møte opp både i løypen og ved målområdet. Fjorårets vinner i herreklassen er ikke med i år, så førsteplassen skal være «up for grabs».

– Ideen med arrangementet er at det skal favne bredt i befolkningen, og at det arrangeres på skulderen av turistsesongen. Jeg håper at folk tar med familien sin for å heie på deltakerne og gjøre en fin dag utav det. Fjorårets tilbakemelding var veldig positiv, og vi satser på å lage et flott show i år også.

Alsos forteller at det ikke bare er heder og ære som står på spill i lørdagens fjelløp. Både de selv og samarbeidspartnerne har satt opp store premier til de som beveger seg fort i løypa.

– Vinneren på både herre- og damesiden får 4000 kroner på førsteplass. Deretter er det henholdsvis 2000 og 1000 kroner til andre- og tredjeplass. Vi hadde to lokale vinnere i fjor, men han som vant for herrene er ikke med i år. Da er det gode sjanser for sprekinger!

I tillegg til en konkurransepreget dag på fjellene Fløya, Blåtind, Tuva, Lille Kongstind og Tjeldbergtind, er Alsos klar på at du ikke trenger å være i superform for å melde deg på.

– Det er klart at mange kommer for å konkurrere, men halvparten av deltakerne er med for å oppleve en fantastisk tur i verdens flotteste omgivelser. Vi trekker også tilfeldige vinnere av diverse gavekort, så her er det bare å slenge seg på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken