Heftig High Five

Arnt-Gunnar Winter lå på en god andreplass.

Arnt-Gunnar Winter lå på en god andreplass.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Ta det med ro, det e jo bære en fjelltur! oppfordret arrangør Stein Alsos på startstreken. Vått, glatt og vindfullt da plan B ble satt i verk.

Mens bjørka lå nesten vannrett i vindkastene, og regnet sørget for at gjørma fikk god fart på langt fra gjengrodde stier, lot ikke omtrent 175 deltakere seg stoppe.

I tåkehavet var det godt at arrangørene hadde startet klokken fem om morgenen, for å merke om løypene slik at etter hvert slitne kropper lett kunne navigere i terrenget. Da Lofoten valgte å ikke vise seg fra sin beste side værmessig, men kanskje sin mest normale, slo vel 40 frivillige raskt om til plan B hvor Kongstinden og Tjeldbergtinden skulle bestiges to ganger hver.

Friskt i kastene

På tross av heftig vær og endret rute møtte Inger Sortland og Knut Sundklakk mange friske og blide deltakere i salen på Tjeldbergtinden. – Dokker e heilt rå! Pass på det e glatt, motiverte Sortland mens det regnet som verst på første runden.

Blå og hvit-merkede steiner skulle vise vei, men i tåkehavet var det viktig å ha funksjonærer som sørget for sikkerheten også i høyden. Mens gjørma seg sakte nedover aksla på Tjeldbergtinden ble den raskt tatt igjen av førstemann Ola Wang Ørjavik, mens Tore Fauske holdt på andreplassen og Arnt-Gunnar Winter på tredje. 

– So far, so good! kommenterte løper nummer 60 idet han ble heiet nedover de utfordrende partiene.

Mens løpere både i konkurranseklassen og trimklassen uten skader forserte glatte stier, sto en glad heiagjeng nede ved foten av fjellet med lille Elias Vinter i spissen.

– Bære vi har trua, håpet og humøret, så kan vi lag bølgen uansett vær! smilte bestefar Ståle Nilsen. Sammen med pappa Morten N. Vinter og lillesøster Ellen ventet de spent på mamma Kristin som deltok denne våte lørdagen. Gleden var stor da mamma kom løpende i møte, og skuffelsen desto større hos Elias da hun måtte løpe videre til topp nummer tre.

Spennende og positivt

Under heftige værforhold ble lørdagens arrangement en test på om High Five har livets rett i Lofoten. Med 150 deltakere over målstreken, og særdeles sleipe forhold, var det en bragd i seg selv at ingen ble skadd.

– Vi har lært utrolig mye under verst tenkelige omstendigheter. Tilbakemeldingene har stort sett vært positive, selv om ikke trimklassen fikk gjennomføre to runder på grunn av værforholdene. Vi ser enorme muligheter og utviklingspotensiale til neste år, fortalte Gry Falch Olsen før hun hastet av gårde til premieutdeling, og slutten av en dag som har krevd mye forberedelse både av frivillige og deltakere.

Les også: Ingen sure miner da Highfive måtte ty til plan B: - Bare smil og godt kledde folk

Les også: Ola (17) knuste konkurrentene med syv minutter!

Artikkeltags