Fem topper, vel 2000 høydemeter og omtrent 20 kilometer i septembersol

Beste kvinne: Line Skrepstad (i gult) vant kvinneklassen med tiden 3:24.33. Foto: Silje Annaniassen

Beste kvinne: Line Skrepstad (i gult) vant kvinneklassen med tiden 3:24.33. Foto: Silje Annaniassen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Endelig ble High Five gjort på skikkelig vis. Fem topper, vel 2000 høydemeter og omtrent 20 kilometer i septembersol.

Italieneren som for andre gang gjestet Lofoten, hadde sett for seg en rolig tur på fjellet denne lørdags morgenen. Overraskelsen ble derfor stor da trafikkbildet opp til heia, var alt annet enn rolig, og kødannelsen økte. I motsetning til i fjor, da alternativ B måtte tre i kraft på grunn av storm, kunne årets 183 deltakere velge blant alle alternativene som innbefattet to, tre eller fem topper - med eller uten tidtaking. Med høyt tempo og mye puls i lufta, sto det ikke på vittige kommentarer blant deltakerne, da de skjønte at lokalavisen var tilstede. – Det går så seint det her, at vi kommer vel med i julemagasinet! lød det fra en i relativt godt driv, etter at han takket nei til en kopp kaffe. Klyving over steiner, og forsering av områder hvor høydefornuften slo inn, var absolutt barrierer store nok for enkelte som ble jublet høylytt for.

Fantastisk tid

På under tre timer hadde de raskeste besteget de fem toppene som sirkler seg rundt Svolvær, og det ble lokal dominans i teten. – Vi hadde stipulert med litt over tre tima, så dette gikk jo veldig fort. Men æ lurte på om du kunne ta dæ en tur tel opp på Blåtinden, siden vi hadde annonsert at folk kunne møt opp på torget i tolvtida? sa speaker og initiativtaker Stein Alsos, mens han gratulerte vinner Hallvard Schjølberg med særdeles god tid på under tre timer. Det sier litt om tempoet, når de første løperne slo resten av feltet med et helt fjell.

Lokal dominans

Vinneren deltok i et 50 kilometers fjelløp i Tromsø for bare en uke siden, og hadde vært spent på restitusjonen for lørdagens High Five. - Æ klarte ikkje å hold tempoet i nedoverbakkan, men syns at restitusjonen har gått overraskende bra, sa Schjølberg som hadde klart å holde koken på tross av en aldri så liten salto på tur ned fra Fløya. Det ble lokal dominans på første- og andreplass. Kjell Egil Krane Ingebrigtsen deltok på sitt andre konkurranseløp, og innkasserte andreplassen, etter et jevnt løp hvor de vekslet på å dra.

Fornøyd arrangør

- Vi e happy førr at det ble sol, sånn at High Five kunne gjennomføres for første gang på en ordentlig måte. Vi e også glad førr at utøveran va fornøyd med fjellturen og arrangementet, kunne Karin Antonsen i arrangementskomitéen meddele etter premieutdelingen lørdags kveld. 40 frivillige var stasjonert på toppene, for å ivareta sikkerheten, ikke minst for å motivere og heie fram de som hadde nådd kjelleren før målstreken. Årets yngste deltaker som besøkte alle toppene var 14 år, mens den eldste var 69 år klarte tidsfristen med bare ett minutt på overtid. Jeg vil tro at ordet «lørdagsgodt» har fått en ny dimensjon for mange, da ømme bein traff sofakroken denne lørdagskvelden.

Artikkeltags