Tjukkasgjengen blir med!

Rita-Wivi Fredriksen er initiativtaker bak Tjukkasgjengen Chapter Leknes. ? Jeg gjør dette for det sosiale. Jeg er glad i åvære ute, men synes det er mye hyggeligere å være sosial samtidig som man er         på tur, sier Fredriksen, og oppfordrer «tjukkaser» til å hive seg med.                                         Foto: Ingvill Warholm

Rita-Wivi Fredriksen er initiativtaker bak Tjukkasgjengen Chapter Leknes. ? Jeg gjør dette for det sosiale. Jeg er glad i åvære ute, men synes det er mye hyggeligere å være sosial samtidig som man er på tur, sier Fredriksen, og oppfordrer «tjukkaser» til å hive seg med. Foto: Ingvill Warholm Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Rita-Wivi Fredriksen er dama bak Tjukkasgjengen Chapter Leknes, et lavterskel trimtilbud med fokus på det sosiale. Nå skal de være med og gå til månen.

DEL

Tjukkasgjengen ble startet opp i Moss i fjor. Formålet er å komme seg ut, gå turer sammen med andre mennesker, skaffe seg et nettverk og et bedre sosialt liv. Tilbudet er også gratis.

En tjukkas er en person som er blid, sosial, omgjengelig og rundt og raus overfor sine medmennesker.

– Tjukkasgjenget får skryt rundt om kring for å ha ufarliggjort begrepet «tjukkas», sier Fredriksen.

Tjukkasgjengen har siden oppstart fått omtrentlig 23000 medlemmer fordelt på cirka 280 forskjellige avdelinger (chapters), hovedsakelig i Norge, men også i utlandet.

– Jeg var med på jomfrureise med Kari Jaquesson. Hun fortalte meg om konseptet og sa at jeg burde dra det i gang i Lofoten. Jeg tenkte at det hørtes veldig sosialt og hyggelig ut å gjøre noe slikt, forklarer Fredriksen.

Derfra var veien kort til å få opprettet sitt eget chapter, og i løpet av drøye 24 timer hadde Facebook-gruppen over 450 medlemmer.

– Det er en trivelig gruppe hvor alle selv må ta ansvar for egen helse og vise initiativ på bakgrunn av egne ønsker og mål. Jeg håper mange slenger seg med. Alle er velkomne uansett form, sier hun.

Alle kan være med

Fredriksen oppfordrer til å invitere venner og bekjente med og sette opp turløyper i Lofoten

– Man kan gå turer, eller jogge, alt ettersom hvor spreke folk er. Vi kan dele opp i to grupper, for eksempel. I Moss går de hver dag siden de er så mange. Her kan vi for eksempel ha turer i Borge, Stamsund, Leknes og Ballstad på forskjellige dager med en på hver plass som tar seg av gruppa. Det er det jeg har tenkt meg, fortsetter hun.

Hvorfor gjør du dette?

– For det sosiale. Jeg er glad i å være ute, men jeg synes det er mye hyggeligere å være sosial samtidig som man er på tur. Jeg har gått litt med turlaget, og går med venner på ti på topp. Vi kan også arrangere fjell- eller skiturer, ikke bare gå langs vei. Det er mange muligheter. Det sosiale – å ha det gøy, trimme og få opp formen er motivasjonen. Det heter Tjukkasgjengen, men det er ikke bare for tjukke folk. Alle kan være med på det, slår Fredriksen fast.

Skrittellerkonkurranse

Den første turen legger de til Hauklandstranda rundt Tåa den 1. mars. Dette for å kunne samle opp sine første skritt til starten av Lofotpostens skrittellerkonkurranse, som går av stabelen samme dag. I fjor gikk vi til sammen fire ganger jorda rundt. I år sikter vi lengre og høyere – mot månen.

– Jeg var med på det i fjor, og det er jeg i år også! Da får man sanket mengder med skritt og kan ha det som en motivasjonsfaktor, sier Fredriksen, og oppfordrer medlemmer av Tjukkasgjengen til å melde seg på Lofotpostens skrittellerkonkurranse, som er en del av Lofoten i bevegelse.

For å delta i skrittellerkonkurransen trenger man deltakerpakken. Denne er å få kjøpt hos Lofotposten i Svolvær og på Leknes. I fjor var mange med, og de kan selvfølgelig bruke sine skrittellere også i år. Deltakerpakken i år er todelt – en med og en uten skritteller. Begge pakkene selges for redusert pris til abonnenter. Du registrerer deg på vår nettside, www.lofotposten.no/skritt.

– Vi skal til månen!

– Arrangementet er for alle. Du må verken være født i eller kle tights for å være med. Vi ønsker å motivere til at flere er ute i aktivitet i den vakre naturen vi har. Det var viktig for oss da vi startet med Lofoten i bevegelse, og det er viktig når vi går inn i år to av Lofoten i bevegelse, sier sjefredaktør i Lofotposten, Jan Eivind Fredly.

Fredriksen mener det er veldig bra at Lofotposten går i gang med Lofoten i bevegelse også i år.

– Det er flott for å fremme helse og få folk i mer aktivitet. Det er kjempeviktig. At Lofotposten delte ut 5.000 kroner til en heldig deltaker på Våganbølgen og Lofoten Maraton var nok en motivasjonsfaktor for mange. Jeg oppfordrer folk til å hive seg rundt og kjøpe deltakerpakke til Lofoten i bevegelse. Vi skal gå til månen! slår Fredriksen fast.

Artikkeltags