Kjempekritikker altså fra nesten alle besøkende. Kun et par prosent var misfornøyde.

Museumsstyrer William Hakvaag ved Lofoten Krigsminnemuseum gnir seg ikke bare i hendene, men også litt i øyekroken, da Lofotposten tar kontakt og forteller om statusen.

– Dette var veldig hyggelig lesing, sier han om de mange tilbakemeldingene på internasjonale Tripadvisor sitt nettsted fra 265 besøkende ved museet i Svolvær i fjor og forleden år som har tatt seg møyen med å gi skriftlige tilbakemeldinger.

Museet hadde vel 11.000 gjester i fjor, som ble et rekordår. Museet i Svolvær er tilknyttet Museum Nord.

Her er noen av inntrykkene som besøkende har gitt uttrykk for:

– Et storslått museum med alt mulig av spennende skatter fra krigen. Alt i fra ubåtdeler og våpen til julepynt og jakka til Nordahl Grieg. Vi var så heldige å møte William som har samlet dette, og han viste oss rundt og fortalte hemmeligheter og historier! Flott fyr, flott museum. Mye bedre en krigsmuseet i Oslo. Mye bedre!

– En fantastisk samling av ting fra krigen. Uniformer, bilder, artefakter med dokumentasjon til artiklene. Medaljer og små artikler som får deg til å måpe......!

– Ingen prangende TV-skjermer med infotekst, ingen teknologiske dingser for simulering av ditt eller datt. Kun en imponerende samling med ting fra 2. verdenskrig med vekt på krigen sett fra nord. Dette var en svært positivt overraskelse! Mange interessante utstillingsobjekter, med lærerik informasjon.

– Ved første øyekast noe overveldende, men når man fikk sett nærmere på gjenstandene var det mange unike og spektakulære ting. Det er tydelig at museet er genuint opptatt av å formidle krigshistorie. Passet godt for både min samboer, som er svært interessert i historie, og for meg som kan mindre om emnet.

– En imponerende samling av gjenstander og uniformer, og sammen med informasjonen om de ulike tingene, ble dette en lærerik og minnefulle opplevelse. Anbefales på det varmeste. William var kjempehyggelig og hadde flere interessante historier på lur. Jeg skal tilbake neste gang. For et sted og for en guiding!

– Utrolig privat samling fra krigen. Her er det mye historie. Kan anbefale et besøk her!

– Må oppleves, fantastisk museum med masse spennende originale effekter fra andre verdenskrig. Trivelige ansatte med stor kunnskap. Anbefales?

– Et flott museum som tar for seg 2. verdenskrig. Mange historier blir fortalt fra området, fortrinnsvis Lofoten, Vesterålen, litt fra Sør-Troms og nordre Nordland. Mange uniformer er stilt ut og mange småting som jeg trodde ikke fantes. Her var utrolig mange ting å se på. Kunne sikkert vært her mye lengre, men vi kommer tilbake – kanskje vi oppdager noe nytt. Veldig hyggelig og kunnskapsrik mann som betjente museet.

– Dette er det beste krigsmuseet jeg har sett. Det er så mange små detaljer som er vist fram der. Anbefales!

– Her er det mange gjenstander av alle slag, mye man neppe ser mange andre steder. Mye fokus på uniformer og interessante ting med interessante anekdoter. Denne samlingen hadde fortjent et mye større lokale etter min mening. Da hadde flere av gjenstandene kommet mer til sin rett. Har besøkt dette stedet fire ganger nå, og finner stadig noen nye detaljer å studere!