Lofotens krigsekspert nevnt på YouTube-kanal med 2,2 millioner abonnenter

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kanalen Dark5 tar for seg topplister for mange ulike temaer.

DEL

I en video publisert denne uka tar kanalen for seg "5 Totally Evil People with Perfecly Normal Hobbies" (Fem ondskapsfulle mennesker med helt vanlige hobbyer).

Her nevnes blant annet Adolf Hitler, som var ihuga Disney-fan, og historien om da William Hakvaag tilfeldigvis kom over bilder som kan kaste nytt lys over diktatorens fritidsaktiviteter.

I 2008 lyktes det William Hakvaag ved Lofoten krigsminnemuseum å få tak i et bilde som skal ha blitt malt av Hitler. Han kjøpte bildet på auksjon i Tyskland, bildet hadde et naturmotiv og var signert "A.Hitler". Da Hakvaag åpnet den dobbelbunna ramma, ramlet det ut flere akvareller med motiver fra Walt Disneys univers. Bildene er signert "A.H".

At nazilederen skal ha hygget seg med å male tegneseriefigurer anser Dark5 som "vanskelig å forstå", men det er nærliggende å tro at det var diktatorens bilder som lå skjult.

Hitler hadde for øvrig selskap av Stalin som hobbymaler, mens Osama Bin Laden hadde volleyball og videospill som sine tidtrøyter.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags