Rekordår for Lofoten Krigsminnemuseum i fjor

Her ses en skoleklasse fra Harstad på besøk ved Lofoten Krigsminnemuseum i fjor.

Her ses en skoleklasse fra Harstad på besøk ved Lofoten Krigsminnemuseum i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fjoråret ble et rekordår for Lofoten Krigsminnemuseum i Svolvær, kan museumsstyrer William Hakvaag fortelle.

DEL

– Vi solgte nesten 10.000 billetter i fjor, og det er mye bedre enn rekordåret 2009 med 8700 solgte billetter, sier Hakvaag.

Les også: William Hakvaag hedret for krigsminnemuseet: – Dette er veldig hyggelig for oss!

Han sier at i tillegg kommer skoleklasser, så bruken av museet ble rekordartet, noe som egentlig ble en gledelig overraskelse.

Men Hakvaag sier at museet har fått et godt internasjonalt rykte både på grunn av besøkene fra passasjerer på Hurtigruten hele året, og den store internasjonale turisttrafikken ellers via Svolvær særlig i sommermånedene.

I fjor kom det en egen delegasjon fra den russiske byen Sankt Petersburg, noe som var særdeles velkomment.

– Vi har en hel del ting fra den russiske innsatsen under 2. verdenskrig, så russerne visste en del om oss før besøket, som ble forhåndsmeldt.

– Veldig artig, da det var tydelig at russerne ble rørte over at også deres innsats under krigen ble viet oppmerksomhet her i Svolvær, selv om det er en meget kompakt og spesiell utstilling vi har ved museet, sier Hakvaag.

– Vi er ikke mange ansatte i dette museet til Museum Nord, men tross hektiske dager er dette artig. Å kunne nå 10.000 solgte billetter er egentlig en bragd når man vet at mange andre museer sliter med besøket. Det er også åpent nesten hele året, men Julaften tar vi oss fri, sier en munter William Hakvaag til Lofotposten.

Artikkeltags