Tirsdag ettermiddag er Arctic Fifa Challenge inne i sin andre turneringsdag, og da Lofotposten stakk innom gikk lagturneringen (2 mot 2) for full rulle på tre storskjermer på Lofoten kulturhus. Mandag ble gruppespillet i 1 mot 1-turneringen gjennomført i det populære fotballspillet FIFA 15.

Totalt er over 100 spillere i aksjon i de to turneringene.

- Til at dette er første gang vi arrangerer er vi veldig fornøyd med deltakelsen. Det er mulig vi ikke hadde klart flere deltakere rent organisatorisk. Vi lærer av dette, og kan luke bort småfeil, forteller initiativtaker og arrangør, Petter Erlbeck.

Totalt har de hatt spilling på syv prosjektorer de to turneringsdagene.

- Det har vært mange innom. Det er morsomt å spille, men det sosiale aspektet ved det er også viktig. I gjennomsnitt er det rundt 50 personer innom her til enhver tid. Flere kommer for å se på, og vi har også hatt noen foreldre som har heiet frem sine håpefulle, smiler Erlbeck.

Onsdag er det klart for sluttspill i både 1 mot 1 og lagturneringen. For de skuelystne vil 32 delsfinalene starte rundt klokken 16.

- Semifinalene og finalene vil bli spilt i blackboxen. Der har vi rigget opp tribune slik at alle som vil kan følge med, avrunder en fornøyd arrangør.