Gå til sidens hovedinnhold

- Et meningsløst tyveri på kinoen

Artikkelen er over 2 år gammel

Atle Jensen og staben ved Lofoten kulturhus og Svolvær filmteater er oppgitt over tyveriet.

Kortterminalen til kinoen er stjålet. Den var sist i bruk tirsdag da det var filmvisning i kinoen. Nå ligger kun ledninga igjen.

- Dette er lavmål av et tyveri, for den kan jo ikke brukes til noe. Hva har tyven tenkt? For oss er dette veldig kjipt. Kinoen har ikke så mye penger, at et slikt tyveri ikke betyr noe, sier Jensen.

Terminalen må ha blitt stjålet i åpningstida til servicetorget på Svolvær rådhus, som deler lokaler med kinoens billettluke.

-Vi har aldri opplevd denne typen tyveri og det er grunnen til at vi har kunnet la tingene stå framme. Nå må vi gjøre det på en annen måte. Det er trasig at vi blir nødt til det, sier Jensen.

Kinoen har bestilt ny terminal i ekspressfart, men ønsker likevel å få tilbake den som er stjålet.

Det koster i underkant av 7.000 kroner å skaffe en ny terminal, og inntil den er på plass er det ikke mulig å betale kinobilletter med kort i luka i Svolvær.

Dersom terminalen tas i bruk av uvedkommende, vil pengene havne på kinoens bankkonto. Om noen prøver å omprogrammere terminalen, vil alarmen ifølge Jensen gå hos leverandøren Officelink.

- Har noen hørt noe om en bankterminal ute i det mørke markedet, ta kontakt med oss, oppfordrer kinoen på sin Facebook-side.

Jensen utelukker ikke at tyveriet er hærverk.

Med mindre terminalen kommer til rette fortere enn svint, vil filmeteateret anmelde tyveriet til politiet.

Kommentarer til denne saken