Fem bedrifter går sammen om rekruttering

TURISME: Næringssjef Sigve Olsen (i midten) inviterer reiselivsnæringen til møte. Her sammen med Bjørg-Elin Kärn (Lofoten Matpark, og kokk Roy-Magne Berglund (t.v.) i forbindelse med turistsatsing på Ballstad.

TURISME: Næringssjef Sigve Olsen (i midten) inviterer reiselivsnæringen til møte. Her sammen med Bjørg-Elin Kärn (Lofoten Matpark, og kokk Roy-Magne Berglund (t.v.) i forbindelse med turistsatsing på Ballstad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Fem bedrifter på Ballstad vil gå sammen om felles rekruttere av ansatte.

DEL

«Sharing Lofoten» er navnet på prosjektet i regi av Lofoten Matpark som skal se på nye modeller for organisering av ansatte i små bedrifter som har sesongbehov for arbeidskraft. Bedriftene skal gå sammen om å rekruttere personell til helårige og faste stillinger. Med i starten er Himmel og Havn AS, Kræmmarvika Havn AS, 8373 Cafe AS, Lofoten Food Studio og Hattvika Lodge AS.

– Mer konkurransedyktig

– Målet er å gjøre reiselivet på små plasser mer konkurransedyktig i forhold til steder/byer med et bedre spisetilbud og tjenestetilbud, og gjøre bedriftene bedre i stand til å konkurrere om de gode kandidatene til ledige stillinger, skriver prosjektleder Bjørg-Elin Kärn i Lofoten Matpark i søknaden til Vestvågøy kommune om totalt 50.000 kroner i tilskudd i år og neste år.

Prosjektet har en ramme på en million kroner over de to årene, og halvparten søkes fra Sparebanken Nord-Norge sitt innovasjonsløft.

Årsaken til at Ballstad er valgt er stor vekst i reiselivet.

– Det skaper forventninger fra overnattingsbedrifter og besøkende som den lokale serveringsbransjen ikke klarer å leve opp til fordi kundegrunnlaget er for lite utenom sommersesongen. Det gir en negativ spiral som ikke er positivt for verken lokalbefolkning, reiseliv eller lokal næring for øvrig, skriver Kärn.

– Mer variert

Roy-Magne Berglund driver Lofoten Food Studio, og ser fordeler med at mindre aktører går sammen om å rekruttere felles medarbeidere.

– Jeg driver alene, og har i perioder mye å gjøre som jeg kunne trengt hjelp til. Aktiviteten er doblet siden samme tid i fjor. Kunne vi bedrifter sammen tilbudt jobb, vil det også gitt ansatte mer variert – og kanskje mer spennende – erfaring.

De som rekrutteres skal ha sitt ansettelsesforhold i en bedrift, selv om arbeidsstedet blir flere.

– Det må selvsagt være en trygghet for dem som ansettes. Får de en god opplevelse og ordningen fungerer, kan den bidra godt til videre rekruttering, mener Berglund.

Artikkeltags