Gå til sidens hovedinnhold

Åtte dagers matfest i oktober

Matfestivalen i Lofoten feirer tiårsjubileum

Artikkelen er over 4 år gammel

Matfestivalen i Lofoten jubilerer med åtte dagers matfest.

De ni siste årene har Matfestivalen i Lofoten foregått en helg i Lofothallen. Tiårsjubileet markeres med en festival som varer fra 7. til 15. oktober. En viktig alliert for arrangør Lofothallen er kokk Roy Magne Berglund og Destination Ballstad, et nettverk at ulike aktører som skal markedsføre Ballstad.

– Vi vil gjerne være med å gjøre noe ut av årets festival. Derfor tok jeg kontakt med Lofothallen. Matfestivalen er en god anledning til å fremme lokal mat, sier Berglund som driver Lofoten Food Studio i fiskeværet.

Derfor står lutefisken i sentrum åpningskvelden i Kræmmarvika.

– Årets lutefisksesong bør ikke åpnes i Oslo, men i Lofoten. Dette er en merkevare som hører hjemme hos oss, sier daglig leder i Lofothallen, Roger Larsen som også har med Lofoten Matpark og Lofoten Mat på årets lag.

– Jeg er veldig fornøyd med årets program, og at vi har fått til et samarbeid om å løfte fram lokal mat og matkultur. En ukes matfestival er kommet for å bli.

Kurs i babymat

I løpet av uka går det slag i slag på Ballstad og Leknes: Kurs for småbarnsforeldre i laging av babymat, dessertkurs og middag for en hundrelapp på flere spisesteder på Vestvågøy.

Det blir kjøttrullkurs på Leknes, «matløype» på Ballstad der påmeldte kan spise seg gjennom restaurant- og kafetilbudet.

Bakeriet i Lom er blant de meste kjente i landet, og baker Morten Schakenda inviterer til kurs på kjøkkenet til Vest-Lofoten videregående skole.

I festivaluken arrangeres dessuten den årlige kystnæringskonferansen på Leknes, som i år skal fokusere på forutsetninger for vekst. Blant innlederne er visesentralbanksjef Jon Nicolaisen og Sigvald Rist fra Insula på Leknes.

Foreløpig har 30 og 40 bestilt plass til sine produkter i Lofothallen den siste helgen.

– Vi har plass til flere. I år er for øvrig selve matfestivalen i Lofothallen to uker senere enn tidligere. Det gjør vi for å nå flere. Slutten av september er en fin tid for turer i skog og mark, sier Roger Larsen.

Også i Lofothallen vil Ballstad være synlig.

– Vi planlegger en matgate fra Ballstad med mange smakebiter av hva vi kan tilbud, sier Roy Magne Berglund.

Kommentarer til denne saken