Lofoten motorsportklubb satser mye på rekruttering og ønsket om en egen crosskart som de kan bruke til rekruttering har lenge vært et stort ønske.

Nå er ønsket gått i oppfyllelse.

Fredag ettermiddag kom Jan Erik Sveum med en sjekk på 50.000 fra Sparebank1 Nord-Norges gavefond som han overleverte til Sten Tore Markussen i Lofoten motorsportsklubb.

– Gavefondet får masse søknader om penger og mye av dette går til hall- og ballidretter. Dette tiltaket er rettet mot unge som har lyst til å prøve noe annet enn ball- og hall idretter. Derfor gir vi 50.000 kroner som skal gå til å kjøpe en crosskart, sier Sveum som er leder i privatmarkedet for Sparebank1 i Lofoten.

Sten Tore Markussen var naturlig nok svært glad for at klubben nå endelig har fått drømmen oppfylt.

– Det er mange som har lyst til å prøve, men til nå vi manglet crosskart. Nå har klubben fått sin egen, og det er så godt, sier han i det han viser Sveum fram crosskarten som er kjøpt fra Sverige.

– Den er på 85 kubikk og er utstyrt med alt sikkerhetsutstyr. Vi må kjøpe inn dress og hjelm. I tillegg vil vi montere en rampe på siden der instruktøren skal stå under kjøringen, forklarer han.

Markussen sier at unger kan kjøre crosskart fra det året de fyller seks år.

– Nå kan vi drive rekruttering og vi kan leie ut crosskarten. Uten pengene fra Sparebank! hadde dette vært en umulig, slår han fast.

Helga 22. og 23. september arrangeres det street meet og åpen dag på motorsportsenteret på Evjen.

– Da håper vi kan gi ungene en mulighet for å prøvekjøre crosskarten, sier Markussen som lar Sveum prøvesitte i crosskarten.

– Den er veldig behagelig å sitte i, slår Sveum fast.