– 18. mars 2017 går Lofoten Skimo av stabelen for første gang, men ekstremdistansen er allerede tatt inn i den nordnorske randonee cupen, forteller prosjektleder for The Arctic Triple, Maria Terese Karlsen.

 

– Kan bli helt unikt

Lofoten Skimo er siste skudd på The Arctic Triples ekstremsportsstamme, og i likhet med UltraTrail og Triathlon kommer løpet i en ekstrem og en folkelig variant. Den korte distansen er på 12 kilometer og 1000 høydemeter, mens ekstremdistansen strekker seg over 36 kilometer og 4000 høydemeter. Det er ekstremdistansen som nå er tatt inn i den nordnorske randonee cupen.

– Lofoten Skimo vil være den konkurransen i Norge med flest høydemeter, og med den spektakulære løypa og naturen som dere har vil det kunne bli helt unikt, uttaler Kristina Letnes i Norges Skiforbund i en pressemelding sendt ut av The Arctic Triple.

Skimo er kort for «ski mountaineering», og er et løp langs snødekte fjellrygger, både med ski og feller på beina.

– Det er klart at det er god markedsføring for oss når det etablerte randoneemiljøet i Norge tar oss imot med åpne armer. De har vært utrolig hyggelig og imøtekommende fra første stund. I 2017 krasjer Lofoten Skimo og NM i randoneekjøring, men hadde vi kommet i dialog litt tidligere ville dem faktisk flyttet norgesmesterskapet til en annen dato, sier Karlsen.

  • Les også: The Arctic Triple 

Trenger all mulig hjelp

Hun håper at inkluderingen i cupen vil føre til at enda flere får en god grunn til å reise til Lofoten i mars 2017.

– Det kreves en vanvittig markedsføringsjobb for å nå ut, og det norske markedet alene bærer ikke The Arctic Triple. Verden er stor og liten på en gang – det er mange flotte løp og vanskelig å nå frem. Vi trenger all hjelp vi kan få. At vi blir tatt inn i den nordnorske cupen i debutåret er en tillitserklæring, slår Karlsen fast.

Også innehaver av The Arctic Triple, Frank Hagen, gleder seg over dette.

– Vi kan ikke annet enn å takke for tilliten og si at vi er glade for responsen fra miljøet i Norge. Det er ikke tvil om at dette er et ønsket løp for mange, og det er selvfølgelig svært hyggelig, sier Hagen.