Tirsdag denne uka er siste sikre åpningsdag for Kongstind alpinsenter i Svolvær. Videre vil de se det an dag for dag.

– Nå er det vår, og vi må se bakken an. Tirsdag er siste trygge åpningsdag. Til uka skal det regne, og noen parti vil bli ødelagt. På solsida vil det nok for eksempel komme fram en del stein, forteller leder i Svolvær Alpinklubb, Kjersti Eline Tønnessen Busch.

Lofoten Alpinsenter i Stamsund prøver seg fram til lørdag.

– Vi holder åpent onsdag til lørdag denne uken, med forbehold om vær og vind. Lørdag blir nok siste åpningsdagen i år, sier Børge Nicolaisen, driftsleder ved Lofoten Alpinsenter.

Rekordvinter

Alpinsentrene i Svolvær og Stamsund rapporterer om en fantastisk vinter og gode besøkstall.

– Vi har satt rekord i åpningsdager og omsetning, sier Busch.

Hun forteller at de hadde en omsetning på 620 000 kroner i fjor, og at de i år vil komme til å passere 800 000 kroner i heisinntekter.

– Det kommer til å komme inn mer enn det, med god margin, mener hun.

Med støtte fra kommunen har de nå råd til å investere framover. De har planer om å bygge ut skistua og garasjen, og planere i bakken.

Pusterom i økonomien

I Svolvær holdt de åpent som planlagt, med unntak av en ukedag og VM-helga. Alpinsenteret i Stamsund holdt åpent 51 dager i vinter.

– Vi er kjempefornøyde med dette. 7500 heiskort har vært i heisen, og vi har passert 100 000 personturer i karusellen, forteller Nicolaisen.

En grei økning i omsetningen gjør at de får pusterom fram til neste år.

– Vi har noen serviceting som må bli gjort i bakken, dette har vi nå råd til å gjøre, sier driftslederen, og takker alle gjestene de har hatt i løpet av sesongen.

Av lærdom tar de med seg at de må fortere ut med kunstsnøen.

– Det var litt lite snø i starten, men så la vi mye kunstsnø. Neste år skal vi legge like mye snø, bare på kortere tid, forklarer han.