Sogneprest Frode Wigum i Borge forteller at helt siden Borge kirke ble bygget har den i mørketiden blitt lyst opp av utendørs belysning.

Ødelagt

Det siste året har det imidlertid vært mørklagt der kirken ligger.

- Det skyldes rett og slett at lysanlegget har sluttet å fungere. Det har gjort sitt og må erstattes av et nytt lysanlegg, sier Wigum som forteller at mange har savnet flombelysningen av kirken.

- Spesielt når du kommer østfra så er den flombelyste kirken et veldig flott syn, mener Wigum.

Kronerulling

Menighetsrådet ønsker igjen å få lys på kirken og av samme typen som blir brukt på Buksnes kirke.

- Den nye typen lamper gir et flott lys og bruker dessuten mye mindre energi enn den gamle typen, sier Frode Wigum som er klar på at kjøp av lys ikke er det som menighetsrådet primært skal bruke penger på.

- Menighetsrådet har ikke penger til nye lys og vi trenger 50.000. Vi går nå ut for å be bedrifter om litt støtte. Vi drar også i gang en kronerulling der alle som vil gi et bidrag, lite eller stort, kan bidra, forteller sognepresten.

Fått 10.000

Han forteller om positiv respons.

- Vi er bare akkurat så vidt kommet i gang, men Lofoten Sparebank har gitt 10.000 og det er en kjempestart. Kontonummeret til kronerullingen er 45891666202. Vi er takknemlige for alle bidrag slik at vi igjen kan få lyse opp vår vakre kirke, slår sognepresten fast.

Lys til høsten

Frode Wigum mener det ikke er realistisk å tro at flombelysningen er på plass denne vinteren.

- Nå nærmer vi oss slutten på mørketiden for denne gang. Målet vårt er at den nye flombelysningen skal være på plass og montert til mørketiden setter inn igjen høsten 2016. Jeg håper alle som liker å se Borge kirke i flomlys gir et lite bidrag, avslutter sogneprest Frode Wigum i Borge menighet.

Les også: Tok avskjed som prost - snart blir hun biskop

Les også: Tre lokale prester vil bli prost