Vått, gjørmete og vindfullt klubbmesterskap

Teten: Johnny Strømnes leder an forran Rune Sjøstrand. Rekkefølgen var den samme over målstreken, med 33 sekunders margin. Foto: privat

Teten: Johnny Strømnes leder an forran Rune Sjøstrand. Rekkefølgen var den samme over målstreken, med 33 sekunders margin. Foto: privat

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det var ikke forhold for å sette ny løyperekord, sier Johnny Strømnes.

DEL

- 46 minutter og 38 sekunder er halvannet minutt dårligere enn løyperekorden som ble satt for to år siden. Formen min i dag er bedre enn i 2016, det forteller litt om hvilke jobbeforhold vi hadde denne gang, fortsetter Johnny Strømnes som kom først over målstreken i årets klubbmesterskap i terrengsykling i Lofoten Sykkelklubb.

Ikke helt sikker

- 33 sekunder ned til toer Rune Sjøstrand høres i utgangspunktet beroligende ut, men jeg var ikke helt sikker på seier før det hele var over. Det er fort gjort å få en velt på et sleipt, ujevnt og vått underlag som det var i Haugheia, og da tikker og går sekundene fort, fortsetter årets klubbmester.

Rune Sjøstrand sier dette om fighten med sin gode venn:

- I dag var bare Johnny bedre enn meg, så enkelt er det. Jeg måtte slippe like etter første vending på toppen av løypa, og jeg klarte aldri å tette luka. Hvis jeg skal skylde på noe, så må det være at løypa var ukjent for meg, det var første gang jeg var i Haugheia, smiler toeren.

Dobbelt så mye

- Johnny og Rune trener dobbelt så mye som meg, klart jeg bokstavelig talt taper mye terreng i forhold til dem etter hvert som løpet skrider fram, sier bronsevinner Fredrik Karlsen som mistet noen sekunder i en velt.

- Stuntet med å gjøre et rykk i en av bakkene, var mest ment for å riste av meg de åtte andre konkurrentene, og det klarte jeg. Men som god og ihuga Liverpool-tilhenger sier jeg bare; men neste år! fortsetter Fredrik Karlsen.

Den videre rekkefølgen på resultatlista ser slik ut: Frode Kristiansen, Espen Wiik, Jan-Levi Brinchmann, Lars Bøe, Stener Lauritsen, Bjørn-Ståle Larsen, Brynjar Krogstad, Jonas Aksmo.

Hyggelig

- Hyggelig at tre mann fra Vågan deltok denne gang. Og hyggelig at også en kvinnelig deltaker var på plass, Wenche Bøe leverte som vanlig en flott innsats, roser Johnny Strømnes.

Johnny Strømnes leverte selv en meget respektabel innsats da han sist helg ble nummer fire i et landeveisritt i Steigen som talte over 40 skarpskodde deltakere.

Rune Sjøstrand deltok sist helg i et terrengritt i Harstad. Han kom inn til en fin-fin sjetteplass i det solide selskapet av konkurrenter.

Både Johnny Strømnes og Rune Sjøstrand ga uttrykk for at de kjente helgens løp i beina under tirsdagens klubbmesterskap.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags